Odišiel si…Petru zdar, Janko Pazdera!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. júla 2011, 11:25
  • Autor:vd/eg

Vo veku nedožitých sedemdesiatych rokov zomrel náhle v pondelok 11. júla v Piešťanoch dlhoročný predseda miestneho rybárskeho spolku, Ján Pazdera. Rozlúčka so zosnulým sa uskutočnila v stredu 13. júla na cintoríne na Bratislavskej ceste v Piešťanoch.

Ján Pazdera sa narodil dňa 30. novembra 1941 na Morave v Lovčiciach a svoje detstvo prežil v Skalici. V tomto malebnom mestečku sa aj zoznámil so svojou životnou láskou – Helenkou, ktorá sa stala jeho manželkou a  matkou ich dvoch detí.

Neskôr sa presťahovali do Moravian n/Váhom a potom do Piešťan, pretože Janko začal pracovať na letisku ako náčelník zboru ozbrojenej ochrany letiska. Zdravotné ťažkosti so srdiečkom ho prinútili odísť  z pracovného pomeru predčasne do invalidného dôchodku. Napriek tomuto odchodu sa rád naďalej stretával s ľuďmi, s ktorými dlhé roky pracoval.

Jeho láska k prírode a k rybám ho priviedla v roku 1965 do Slovenského rybárskeho zväzu. Od roku 1967 pôsobil najskôr niekoľko rokov v Mestskej organizácii v Piešťanoch vo funkcii vedúceho rybárskej stráže a následne vo funkcii predsedu obvodnej organizácie. Po niekoľkoročnej prestávke bol v roku 1998 zvolený do výboru a zároveň aj za predsedu  MsO a túto funkciu zastával tri volebné obdobia až do roku 2010. V minuloročných voľbách bol zvolený do funkcie podpredsedu.

Svoje doteraz zastávané funkcie vykonával zodpovedne a aktívne plnil všetky úlohy vyplývajúce z činnosti MsO . Aktívne sa podieľal i na plnení úloh vyplývajúcich zo zabezpečenia Majstrovstiev sveta LRU v Hlohovci.

Za aktívnu účasť na rozvoji športového rybárstva mu boli udelené zväzové vyznamenania:  Čestné uznanie „Za zásluhy“, strieborný odznak a diplom „Za zásluhy“. Jeho činnosť si ocenilo i naše mesto a bol mu udelený Diplom primátora mesta za rozvoj športového rybárstva v meste Piešťany a odmenený bol vecnými darmi.

Za  dlhoročnú prácu v MsO bol dňa 16. júna 2011 odoslaný na RADU Slovenského rybárskeho zväzu do Žiliny návrh výboru mestskej organizácie v Piešťanoch na udelenie čestného členstva p. Jánovi Pazderovi. Bohužiaľ, Jankovi nebolo dopriate, aby sa z  tohto čestného  členstva tešil. Jeho choré srdiečko dotĺklo náhle, bez možnosti povedať svojim blízkym „zbohom“.

Bol zanieteným organizátorom mnohých rybárskych pretekov, či už išlo o detské májové preteky na Mŕtvom ramene, alebo  Katarínske preteky, ktoré sa konávajú pravidelne už niekoľko rokov.  Tento rok krátko po Kataríne by Janko Pazdera oslávil sedemdesiatiny.


Česť jeho pamiatke!
Petru zdar!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav