Hasičská stanica má nové základy

  • Spravodajstvo
  • 12. júla 2011, 10:24
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Už od apríla prebieha rekonštrukcia a nadstavba hasičskej stanice, ktorá sa nachádza na Dopravnej ulici v Piešťanoch. Sumu 1 096 975,99 eur získali naši hasiči z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Stavbyvedúci Pavol Knapec nám o priebehu prác povedal: „Búracie práce máme ukončené, postavené sú základy aj základové pätky, tento týždeň by sme mali vybudovať základy novej auto umyvárne. “ Podľa  stavbyvedúceho, práce pokračujú bez väčších problémov, takže hrubá stavba by mala byť hodová za tri mesiace. „Táto investícia prispeje k skvalitneniu podmienok a k zvýšeniu štandardu sociálneho zázemia piešťanských hasičov, čo sa v konečnom dôsledku prejaví na ešte kvalitnejšom plnení zákonom zverených úloh.  V dôsledku prestavby dôjde k výrazným energetickým úsporám pri každodennom používaní hasičskej stanice ,“ uviedol štátny tajomník M. Žilinka.

Hasičov čaká niekoľko noviniek. Najvýraznejšou je fakt, že na Dopravnú ulicu sa po rekonštrukcii nasťahuje aj okresný aparát.  Šéf Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch, Peter Galbo nám popísal výhody takéhoto kroku: „Ušetrí sa čas, doprava, energie aj palivo a najmä – zefektívni  sa riadiaca činnosť. Účelom rekonštrukcie je dosiahnuť ekonomickú efektivitu prevádzky, ale aj štandard vybavenosti hasičskej stanice. Doteraz totiž naši hasiči existovali v stiesnených podmienkach.“

„ Rekonštrukcia aj nadstavba by mala trvať dvadsať mesiacov. Pri skrátenom termíne by celá stavba mohla byť hotová za pätnásť mesiacov,“ dodáva Peter Galbo.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín