Z Piešťan vypravili vrbovské Čango

  • Spravodajstvo
  • 11. júla 2011, 17:14
  • Autor:

PIEŠŤANY – Na železničnej trati Piešťany – Vrbové sa v nedeľu opäť po roku prešmirgľovali koľajnice. Historickým vláčikom – motoráčikom, ktorý v šesťdesiatych rokoch vozil ľudí do práce i z práce, ale aj študentov z do školy aj zo školy sa odviezlo v horúcom júlovom úpeku asi 1600 nadšených pasažierov. Ani tropické výstrahy meteorológov ich neodradili od úžasného zážitku. Aj o tomto sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

Šachovou jednotkou naďalej Rus Abodčuk, organizačnou Piešťany!



Celý minulý týždeň boli Piešťany dejiskom 11. majstrovstiev sveta IPCA v šachu jednotlivcov. V hlavnej kategórii bojovalo o titul 29 pohybovo postihnutých šachistov z jedenástich štátov. Hralo sa švajčiarskym systémom na deväť kôl. Majstrom sveta sa stal Rus Andrej Abodčuk. Zo štvorice Slovákov skončil najlepšie, na šiestom mieste, Juraj Zavarský z Martina.

Centrálna tepna Piešťan opäť prejazdná



Po rekonštrukcii ulice, ktorá trvala takmer rok, vo štvrtok 7. júla v poludňajších hodinách obnovili premávku na Teplickej. Pracovníci piešťanského mestského úradu si prešli celú stavbu a zhodnotili jej stav ako vyhovujúci, a to, aby mohla byť daná do predčasného užívania. Komunikáciu po celej dĺžke však ešte čaká kolaudácia. Obnova 820 metrov dlhej ulice stála viac ako dva milióny eur, podstatnú časť peňazí získala radnica z eurofondov.

Líder tanečnej skupiny Heroes – Bobeš chce dobyť svet



Tanec v štýle break dance pre nich znamená všetko. Je to ich životný štýl, poskytuje im voľnosť, slobodu. Posúva ich bližšie k publiku, ale aj k sebe samému. Zbližuje ich bez dlhých rečí aj poznania cudzích rečí. Sú Piešťanci a tancom si razia cestu do Európy aj do sveta.  Na Slovensku sú najlepší a my to o nich možno ani nevieme. Hoci ich vídame točiť sa na hlavách i chrbtoch a skákať saltá pod mušľou i v kine Fontána, ale aj na výchovných koncertoch, vianočných akadémiách, či hudobných festivaloch a večierkoch. HEROES – je názov tanečnej skupiny, ktorú vedie sympatický chalan s dredami na hlave – Bobeš. Je manažér, zakladateľ aj choreograf.

Zomrel majiteľ najväčšieho antikvariátu v strednej Európe



Najväčší antikvariát v strednej Európe prišiel o svojho majiteľa a jediného zamestnanca. Zakladateľ antikvariátu Europik v Leopoldove Tibor Ďurák v nedeľu zomrel vo veku 72 rokov. Ďurák s nadšením zhromažďoval knihy všetkých žánrov, ktoré potom za symbolické ceny ponúkal ďalším záujemcom. V ponuke mal podľa vlastných slov 200-tisíc kníh, ale aj obrazy a heligónky. Do jeho veľkej sály zapratanej knihami prichádzali návštevy z celého Slovenska, ale aj z cudziny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav