Začal sa festival Bažant POHODA 2011

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 8. júla 2011, 00:45
  • Autor:P. Jurák, E. Ďuriš

TRENČÍN – AKTUALIZOVANÉ – Festival Bažant Pohoda je už v plnom prúde. Jeho brány sa otvorili vo štvrtok o 16:00 hodine.

Do areálu prúdilo celé popoludnie množstvo ľudí, ktorí postupne zapĺňali stanové mestečko. Festival je už viac ako týždeň vypredaný a jeho kapacita je obmedzená na 30 000 ľudí, z ktorých väčšina, podľa odhadu, dorazila už vo štvrtok. Na zjazdoch z diaľnice a na príjazdoch do Trenčína sa preto tvorili niekoľko kilometrové kolóny.
Štvrtkový program začal Workshopom – Moby Bodyroc a vyvrcholil polnočným koncertom jedného z hlavných účinkujúcich tohto ročníka, interpretom MOBY-m. Okrem koncertov už v prvý deň čakalo na ľudí viacero sprievodných akcií.
Zážitok z prvého dňa viacero návštevníkom pokazila Polícia, ktorá v počte dvoch policajtov, za areálom festivalu, kontrolovala autá, ktoré sa po skončení koncertu začali hromadiť na parkovisku a zdržanie bolo približne 50 minútové.
Prvý deň multimediálneho festivalu si nevyžiadal žiadne vážne zranenia. „Začiatok festivalu prebehol veľmi pokojne, boli iba nezávažné prípady typu vytknutia členkov, odreniny, pády z kolobežiek, zopár spálených pletí,“ informoval hlavný lekár festivalu Jaroslav Vidan. Návštevníci Pohody podľa neho prišli v dobrej kondícií a problémy im nerobilo ani teplé počasie. „Napriek tomu, že bolo sparno a že aj ten príjem tekutín mali niektorí obmedzený, tak sme nezaznamenali žiadne závažnejšie zdravotné problémy,“ dodal.

Začiatok Pohody prehnal s alkoholom len jeden účastník, toho museli previezť na záchytnú stanicu v Trenčíne, ktorá je otvorená iba počas festivalu.
Priamo na trenčianskom letisku sú návštevníkom k dispozícií štyria lekári a asi 40 zdravotných sestier a záchranárov. Zdravotná služba má v areáli päť stanovíšť. Festival zabezpečuje z hľadiska lekárskej pomoci Fakultná nemocnica Trenčín v spolupráci so Zdravotnou dopravou s.r.o.
Ako to vyzeralo na festivale v prvý deň si môžete pozrieť v nasledujúcej fotogalérií:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav