Hazardný hráč surovo dobil barmanku, prokurátorka ho pustila

  • Spravodajstvo
  • 7. júla 2011, 13:37
  • Autor:(red)

PIEŠŤANY – Scéna ako z akčného kriminálneho filmu sa odohrala v pondelok 4. júla popoludní v piešťanskej herni na Staničnej ulici. 62-ročný opitý hazardný hráč z Piešťan tu surovo dobil palicou mladú barmanku. Zaútočil na ňu zákerne – odzadu. Udieral ju do hlavy aj po tom, čo sa obrátila k nemu. Jediné, čo ho zaujímalo, bola jej „buksa s tržbami“.

Chlapík bol v amoku – prehral peniaze



Po tom, čo mu ju dala, ušiel na bicykli, netušiac, že mu ide v pätách taxikár, ktorého žena zavolala na pomoc. Pohotový taxikár zavolal na pomoc políciu. Kým policajti prišli, sledoval výtržníka, ktorý sa skryl v dome na Teplickej ulici. Tam ho zaistila polícia, aj so štyristoeurovou  tržbou v peňaženke a útočnou zbraňou. Chlapík  sa priznal a hoci ho polícia vzala do vyšetrovacej väzby, prokurátorka ho prepustila pre procesnú chybu polície.

„Preboha, čo to má znamenať? Aká procesná chyba? Veď  ten človek takmer zabil ženu,  ktorá má doma dve malé deti! “ rozčuľoval sa piešťanský taxikár, ktorý nechce veriť vlastným ušiam, keď sa dozvedel, že sadista je na slobode.  „On si teraz voľne behá po meste, ja neviem, ako vyzerá, pretože som ho videl iba zozadu, keď som ho sledoval z auta a on si ma môže pokojne vyhľadať, objednať si cestu niekde na Havran a tam ma môže zmárniť,“ bojí sa o svoj život taxikár.

„Telefonovala som dnes s mojou kolegyňou. Je na „péenke“, zašívali jej rany. Je otrasená, nechce veriť tomu, že toho výtržníka len tak pustili.  Aj ona sa strachuje o svoj život. Čo ak sa jej bude chcieť pomstiť?“, povedala nám vo štvrtok pracovníčka z herne, ktorá  bola pre istotu v ten deň zamknutá.  Taxikárom a zákazníkom, ktorí tam prišli otvárala len po tom, čo ju privolali zvončekom.

Podľa policajného hovorcu Michala Hanusa, výtržníkovi hrozí za zločin lúpeže a prečin ublíženie na zdraví sedem až dvanásť rokov väzenia. Policajti, ktorí ho zadržali, mu namerali 1,88 promile alkoholu v krvi.  Hoci už bol vo vyšetrovacej väzbe, prokurátorka stíhaného pustila na slobodu pre procesnú chybu polície.

Ako sa to asi stalo?



Chlapík v ten deň prehral vyššiu sumu peňazí. Stalo sa mu to nielen v spomínanej  herni, spomenula si na neho aj pracovníčka ďalšej piešťanskej prevádzky, ktorá sa nachádza v susedstve.  Bol v amoku. Išiel si pre palicu a keď bola barmanka otočená k nemu chrbtom, udrel ju cez stred hlavy a pýtal si tržbu. Žena sa k nemu otočila a nasledovali  ďalšie rany do hlavy spredu. V strachu mu odovzdala peňaženku a kým si ju výtržník bral, pokúsila sa vybehnúť z herne, no v dôsledku zranení stratila rovnováhu a potkla sa na schodoch. Chlapík ju zachytil, nepustil ju von a následne ušiel s lupom na bicykli smerom k centru. Žena skríkla na taxikárov, označila zlodeja a tí sa na aute pustili sledovať  unikajúceho zlodeja. „Už nikdy, nech by sa čokoľvek stalo, nebudem pomáhať nikomu pri chytaní zlodeja, či objasňovaní trestného činu. Zatajím sa, polícii nič nepoviem, ani svedčiť nebudem,“  vykrikoval vo štvrtok taxikár. „Ja som sa ako taký blázon hnal za výtržníkom a prokurátorka si ho iba tak pustí na slobodu. Akoby sa nič nebolo stalo. Nechcem byť zlý, ale čo keby surovo dobili  jej dcéru? Tiež by ho pustila na slobodu?  Veď ten chlap mohol tú nešťastnicu zabiť!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav