Cestu v Dubovanoch monitorujú merače rýchlosti

  • Spravodajstvo / Región
  • 7. júla 2011, 09:10
  • Autor:Sita/red

PIEŠŤANY/DUBOVANY – Cestu v Dubovanoch, na ktorej v januári prišli o život dve dvanásťročné školáčky, už monitorujú merače rýchlosti s kamerami. Na jeden dostala obec peniaze z Nadácie Allianz, druhý kúpila na splátky. Po premiestnení autobusovej zastávky je to ďalšie opatrenie na zvýšenie bezpečnosti na ceste II. triedy.

Podľa starostu Miroslava Michalčíka je vidieť, že vodiči majú pred meračmi rešpekt. Pripustil však, že nie každý vodič dá pred meračmi nohu z plynového pedálu dole. "Sú aj takí vodiči, ktorých by nezastavila ani závora,“ poznamenal. Ľudia z dediny pred časom podpisovali petíciu za vybudovanie spomaľovacích ostrovčekov na ceste. Podľa jej iniciátora Milana Raffesberga len tie môžu spomaliť agresívne jazdiacich vodičov. Trnavský samosprávny kraj na petíciu odpovedal, že na takúto investíciu na svojej ceste nemá peniaze. Starosta Michalčík však spomaľovače ešte celkom neodpísal. "Ostrovčeky sú veľmi zložitý proces po stránke projektovej, finančnej aj organizačnej, ale pracuje sa na tom. Najskôr potrebujeme štúdiu, či je vôbec možné osadiť ostrovčeky na tejto ceste,“ povedal. Jednoduché spomaľovacie retardéry, ktoré sa montujú na cestu, v prípade ciest II. triedy predpisy nepovoľujú.

Na hlavnej ceste v Dubovanoch 19. januára zrazil mladý vodič 12-ročné dievčatá Alicu a Simonu. Obe na následky nehody zomreli, vodič skončil vo väzbe. Žiadosť obvineného Dávida D. o prepustenie z väzby na slobodu Okresný súd Piešťany 6.júla zamietol. Obvinený si ponechal lehotu na
podanie sťažnosti, prokurátor sa vzdal práva podať sťažnosť.
Súvisiace články: Zomrelo aj druhé dievča, vodiča už vypočúvali

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav