Najdlhšiu debatu vyvolala zeleň v časti Malá vrbina

  • Spravodajstvo
  • 5. júla 2011, 09:37
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Dlhú diskusiu na ďalšom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva rozohrali poslanci počas bodu aktualizácie Územného plánu mesta Piešťany. Spomenuli okrem iných aj topole na sídlisku Heinola, kde je nanešťastie zeleň už z väčšej časti zdevastovaná. Niektorí členovia mestského parlamentu v istej chvíli hodnotili svoje ekologické zmýšľanie za „tmavozelené“. Malá Vrbina by sa podľa rozhodnutia poslancov mala rozdeliť na dve časti.

Pozemky od chodníka smerom na východ by mali slúžiť ako plochy športu a rekreácie, ostatné by mali zostať verejnou zeleňou. "Nemáme právo projektovať tieto hranice, na to existujú odborníci. Na zastupiteľstve sme sa nemali hrať na projektantov. Chcela som dosiahnuť a získať viac informácií z rôznych oblastí, aby sme následne lepšie rozhodli, žiaľ, nepodarilo sa. Nie je to však definitívne, je to návrh mesta, ktorý budú pripomienkovať ďalšie úrady," povedala poslankyňa Mestského zastupiteľstva Eva Wernerová (nezávislá). Podľa nej v mestách je v súčasnosti najcennejšou plochou práve zeleň.
Zmena vo využití sa v tomto bode dotkla aj Vážskeho ostrova, od pozemkov Abdullatifa Rumaiha po južný cíp Lida. "Myslím si, že to malo zostať prírodným územím. To, že tam majú byť rekreačné aktivity, si, samozrejme, všetci želáme. No keď sa pozriete lepšie do regulatívov využitia na rekreáciu a šport, zistíte, že je tam povolené stavať aj stavby s pevnými základmi. Predchádzajúca úprava mne osobne úplne postačovala, ide aj o to, že to je vážske záplavové územie," dodala E. Wernerová.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav