Na Ostrovských letných dňoch krotili býka

  • Spravodajstvo / Región
  • 4. júla 2011, 14:15
  • Autor:Š. Gregorička

PIEŠŤANY/OSTROV – Už po druhý raz privítali v Ostrove príchod leta akciou s názvom Ostrovské letné dni. Tentoraz bol jej hlavným organizátorom majiteľ miestnej reštaurácie Ján Kováč.

Na pekne upravenom námestí pred jeho reštauráciou zabávala hostí dychová hudba Veselanka z Veselého. Na druhý deň ju vystriedala Vavrinecká trojka z Lančára a prítomným sa predstavila aj piešťanská folklórna skupina Slnečnica. Program druhého dňa bol síce pre časté dažďové prehánky neraz ohrozený, no vďaka usilovným chlapcom, ktorí metlami a lopatami odstránili všetky mláky, sa mohlo v programe pokračovať.
Najväčšou atrakciou pre mládež bola jazda na býkovi. Najskôr si ju mohli záujemcovia vyskúšať tréningovo, no večer sa už išlo „na ostro". Vyhlásenie výsledkov jazdy na býkovi sprevádzal dvadsaťminútový ohňostroj. Keďže porota nevedela presne určiť víťaza, o prvú cenu sa podelili hneď traja novodobí kovboji: Jakub Mišura z Piešťan a Ostrovčania Patrik Heteš a Jaroslav Miklánek.
Tí skôr narodení zasa obdivovali v parčíku na námestí historické autá Miroslava Drahovského z autoservisu v Trebaticiach. Samozrejme, nechýbalo ani bohaté občerstvenie. Ján Kováč nám prezradil, že ešte nepovedal ako organizátor posledné slovo. Na koniec žatvy si totiž naplánoval zorganizovať pre spoluobčanov Dožinkové slávnosti a aj v tomto roku sa bude v obci súťažne variť guláš.   

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava