Legendárna Báthoryčka vstúpila do Domu umenia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 29. júna 2011, 10:02
  • Autor:ip

PIEŠŤANY – Diváci v piešťanskom Dome umenia si mohli pozrieť legendami opradený príbeh uhorskej grófky Alžbety Báthoryovej. Herci z Divadla Nová scéna v Bratislave rozohrali v Piešťanoch príbeh o krvavej šľachtičnej. V hlavnej úlohe sa u nás predstavila Karin Olasová.

Piešťanci videli príbeh o nešťastnej, nemilovanej žene, ktorá nenašla šťastie ani po boku manžela a ani pri milencovi. Legendami opradenú Báthoryčku predstavila dvojica autorov Henrich Leško a Jana Kákošová ako ženu vo svete neprajných mužov. Kulisy, kostýmy, ale aj hudba, či „diabolskí tanečníci" a piesne s temným popevkom dotvárali celkový obraz muzikálu Báthoryčka.
((myvideo:1))
„Mnoho historikov i spisovateľov sa pokúšalo a pokúša odhaliť tajomstvo o čachtickej grófke na základe historických dokumentov a oddeliť pravdu od výmyslu. Aká vlastne bola a kde je pravda? Možno to bola len intriga a tá z nej urobila tú krvilačnú beštiu. Legenda o Báthoryčke, ktorá bola na svoju dobu veľmi vzdelaná a inteligentná, je veľmi živá. Legenda….? Ani náš muzikál si nerobí nárok na pravdu, ponúka však jeden z možných pohľadov na Báthoryčkin nesmrteľný príbeh,“ píše sa na stránke Divadla Nová scéna v Bratislave.
((myvideo:2))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava