Nedeľná havária si vyžiadala aj život spolujazdca

  • Spravodajstvo
  • 26. júna 2011, 20:23
  • Autor:red/ foto: md, HaZZ Piešťany

AKTUALIZOVANÉ – PIEŠŤANY – Na Obchodnej ulici v Piešťanoch prerazil vodič žltého Renaultu Megane dva ploty – z nich jeden murovaný. Pri nehode, ktorá sa stala pred 19.00 h neďaleko Lesného závodu prišiel o život 19-ročný mladík z Moravian nad Váhom. Druhého vážne zraneného 17-ročného mladíka z Piešťan odvážal vrtuľník. Zraneniam podľahol v utorok v bratislavskej nemocnici.

Podľa čiar na ceste, ktoré vyznačili, sa dalo predpokladať, že vodič nestihol zabrzdiť. „Ak by sa v záhradke, cez ktorú auto preletelo, nachádzal v tom čase jej majiteľ, nemal by šancu prežiť. Našťastie, nebol tam a v protismere tiež nič nešlo," konštatoval muž, ktorý sa prizeral na zásah záchranných zložiek.
„Boli sme v záhradke, keď sme začuli strašnú ranu. To auto išlo šialene rýchlo, možno aj rýchlosťou 170 kilometrov za hodinu. Nevieme to presne… Keď sme za ním vybehli, auto už bolo zdemolované, ležalo na boku, tak sme ho vrátili nazad na kolesá," povedali nám svedkovia au-
tonehody. V miestach, kde sa nehoda stala – po dvojitej zákrute od potoka Dubová, je spomínaná rýchlosť pravdepodobne nadsadená. Svedčí o tom aj vrak vozidla.

Na mieste zasahovala polícia, záchranári a štyria piešťanskí hasiči. Krajský hovorca HaZZ Ivan Peťko nás informoval: „Po príchode bola už na mieste nehody záchranná zdravotná služba, ktorá ošetrovala ťažko zranenú osobu na sedadle spolujazdca. V Renaulte Megane Cupe sa nachádzal zakliesnený vodič, u ktorého lekár konštatoval exitus."
Hasiči uvoľnili pomocou vyslobodzovacieho zariadenia najskôr spolujazdca a pomohli ho naložiť do záchranky. Naša čitateľka nám povedala: „Druhého človeka previezla sanitka k Športhotelu. Na futbalovej ploche pristál vrtuľník, ten ho previezol na Kramáre do Bratislavy. Mám aj video, pretože som to natáčala pre dcérku. Vtedy som ešte nevedela presne, čo sa stalo." Piešťanec, ktorý bude mať o pár dní osemnásť rokov, je v súčasnosti vo veľmi kritickom stave, má mnohopočetné poranenia, preto ho lekári uviedli do umelého spánku. Podľa servera tvnoviny.sk mladý Piešťanec podľahol zraneniam v utorok v bratislavskej nemocnici.

Následne hasiči za prítomnosti polície vyslobodili z Renaultu aj mŕtveho vodiča. „Jednotka vykonala na vozidle protipožiarne opatrenia a zdokumentovala miesto dopravnej nehody. Dopravu riadila a zabezpečovala hliadka Mestskej polície v Piešťanoch. Totožnosť 19-ročného vodiča potvrdil polícii otec zosnulého," dodáva I. Peťko. Michal Hanus z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trnave objasňuje nedeľnú nehodu takto: „Vodič po tiahlej pravotočivej zákrute v priemyselnom areáli idúc od Veľkého Orvišťa do piešťanskej Kanady pravdepodobne v dôsledku vysokej rýchlosti nezvládol riadenie. Po šmyku prešiel do protismeru a ľavým kolesom narazil do obrubníka. Potom pravým bokom narazil do lampy verejného osvetlenia, vošiel do záhradky a strechou vozidla vrazil do murovaného oplotenia. Vozidlo zostalo na ľavom boku. Pri dopravnej nehode utrpel vodič zranenia, ktorým na mieste podľahol. Prítomnosť alkoholu v krvi vodiča zistí až toxikologické vyšetrenie. Presnú príčinu nehody polícia vyšetruje."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel