Džentlmeni dostali na priechode kresbičku

  • Spravodajstvo
  • 24. júna 2011, 13:48
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Aj vy ste jazdili minulú stredu dopoludnia po Krajinskej ceste? Ak áno, možno patríte medzi šťastlivcov, ktorým malí školáci v prítomnosti polície poďakovali a odovzdali kresbičku za vašu galantnosť a ohľaduplnosť pri jazde. Znamená to, že patríte medzi vodičov, ktorí keď zbadajú na priechode pre chodcov dieťa, spomalia a zastavia. Pozorné museli byť aj deti, aby správne odhadli, kedy ešte môžu vstúpiť na zebru a kedy je to už nebezpečné.

„Išlo o preventívno – výchovnú akciu našich dopravných policajtov s pracovníkmi prevencie kriminality a školákmi zo Základnej školy Milana Rastislava Štefánika,“ informovala nás krajská hovorkyňa polície, Martina Kredatusová. V blízkosti priechodu pre chodcov na Krajinskej ceste policajti učili deti, ako správne prechádzať cez cestu. Svojou prítomnosťou vplývali na vodičov áut, aby boli na cestách ohľaduplní a aby na chodcov a predovšetkým na deti, správne reagovali. Školáci si pre motoristov pripravili milé kresbičky s policajnou tematikou a tie odovzdávali ohľaduplným vodičom, spolu so slovami poďakovania.

„Polícia robí takéto aktivity pravidelne, do určitej miery nahrádzajú dopravné ihriská, ktorých je veľmi málo a na ktoré sa niektoré deti vôbec nedostanú. Takto majú možnosť stretnúť sa s policajtmi priamo v premávke, a tí im pravidlá vysvetlia na konkrétnych situáciách. Snahou polície je naučiť deti správne prechádzať cez cestu a zároveň upozorniť vodičov na zvýšenú opatrnosť, tak aby sme v čo najväčšej miere predišli zbytočným stratám na životoch našich detí,“ dodáva Kredatusová.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel