Blog Jaroslava Poturnaja: Niekto mi chýbal…

  • Blogy / Blogy
  • 23. júna 2011, 10:02
  • Autor:

Pán Lasica, bohužiaľ, do Kursalonu v Piešťanoch neprišiel. Konala sa tam prezentácia knihy Tri lásky, ktorej je aj on spoluautorom. Pracovné povinnosti ho zdržali v Trenčianských Tepliciach, kde práve prebiehal Art Film Festival a on je jeho ústrednou postavou.To nám oznámila hneď na úvod sympatická moderátorka Zuzana Belková.

To mi bolo ľúto, lebo na neho som sa najviac tešil. Boli tu, našťastie, spoluautori knihy: spisovateľ Tomáš Janovic, známy svojimi krátkymi, presnými a vtipnými aforizmami, spisovateľ Pavol Vilikovský, ktorý už napísal niekoľko pekných kníh a maliar, ilustrátor so svojím nenapodobniteľným rukopisom Marek Ormandík.Takže veľmi dôstojne zastúpili pána Lasicu. Všetci nás dobrú hodinu zabávali rozhovormi o ich novej knihe, ale nielen o nej. Celé to bolo pekne pripravené aj vďaka riaditeľke piešťanskej knižnice, ktorá tam vkusne naaranžovala knihy od spomínaných autorov.

Objavil som tam aj dve knižky o pánovi Lasicovi Melancholický klaun Milan Lasica a Rok Lasicu. Pani riaditeľka mi sľúbila, že mi ich aj požičia, len sa musím prihlásiť do knižnice. Dnes mám knižky už doma a pána Lasicu som nechal pozdravovať po Tomášovi Janovicovi, keďže chodí s ním na kávu.
 
Knihu Tri lásky som si samozrejme musel kúpiť. Mám tam podpisy všetkých autorov, len jeden mi chýba. Zatiaľ sa musím uspokojiť s tým, že ho stretnem len v týchto knižkách, ale mne to stačí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela