Na nohejbalovom Patrícia Cupe boli najlepší advokáti

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. júna 2011, 09:26
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Na viacúčelovom ihrisku pri hoteli Patrícia v Piešťanoch sa v druhú júnovú sobotu uskutočnil 10. ročník firemného turnaja v nohejbale trojíc – Patrícia Cup. O jubilejné prvenstvo bojovalo v tieni košatých stromov na Červenej veži 13 družstiev z Bratislavy, Nitry, Piešťan, Vrbového, Hlohovca a Maduníc.

Cieľom organizátorov na čele s majiteľom hotela Jánom Klimekom
bolo, aby sa všetci opäť mohli po roku stretnúť so starými priateľmi na športovisku i mimo neho. Nezáležalo na tom, kto predtým nohejbal hrával a kto nie. Sami organizátori sa riadili coubertinovským heslom, že nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa. Napriek tomu niektoré tímy zobrali turnaj naozaj vážne a svoj kolektív posilnili aj o „rodených" nohejbalistov. Z nich pútala pozornosť hlavne jediná žena na turnaji, Katka Tibenská. Mladá slovenská reprezentantka a čerstvá medailistka z majstrovstiev Európy žien v Španielsku reprezentovala na turnaji Dekorp Piešťany, ktorému napokon svojimi výkonmi dopomohla k druhému miestu. Dodajme, že z prvenstva sa radovali hráči z Advokátskej kancelárie Bugala + Ďurček.

„Na dnešnom jubilejnom desiatom ročníku sa zúčastnila veľmi silná a vyrovnaná konkurencia, navyše nám vyšlo aj počasie, takže som spokojný. Cieľom našej akcie je, aby sa tu ľudia stretli a v príjemnom prostredí si nielen zašportovali, ale sa aj zabavili. Doteraz boli najčastejšími víťazmi nohejbalisti Plastovej výroby z Bratislavy, ktorí sa tešili z prvenstva trikrát," načrel letmo do histórie turnaja Ján Klimek.

Zúčastnené družstvá sa najskôr stretli v štyroch skupinách systémom každý s každým na dva vyhrané sety. Prvé dva kolektívy z každej skupiny potom postúpili do štvrťfinále. To už sa hralo vyraďovacím spôsobom, takže štyri najúspešnejšie kolektív museli odohrať ešte ďalšie tri zápasy. Vydanú energiu si hráči počas turnaja priebežne dopĺňali v susednom altánku, kde okrem občerstvenia podávali aj chutný jelení guláš. Možno práve ten bol tou najlepšou pozvánkou pre zúčastnených, aby prišli na turnaj aj na budúci rok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav