Korčuliarka vbehla pod auto

  • Spravodajstvo
  • 17. júna 2011, 12:55
  • Autor:sita/red

VRBOVÉ – S ťažkými zraneniami skončila dvadsaťročná korčuliarka, ktorú včera o 18.30 h vo Vrbovom zrazilo auto. Mladá žena sa dopustila niekoľkých prehreškov, na ušiach mala slúchadlá, išla po nesprávnej strane a cez cestu prechádzala mimo priechodu pre chodcov. Pri ceste bol aj chodník, ktorý však nepoužila.

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, mladá žena sa pri prechádzaní cez cestu nepresvedčila, či za ňou ide auto a náhle vošla do jazdnej dráhy Škody Felícia. Deväťnásťročný vodič z Chtelnice už nestihol zrážke s korčuliarkou zabrániť. U vodiča polícia dychovou skúškou nezistila požitie alkoholu. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje.

Polícia upozorňuje korčuliarov, aby nezabúdali, že v zmysle zákona o cestnej premávke sú chodcami. Tam, kde je chodník, majú využívať chodník, ale zároveň nesmú ohroziť chodcov, uviedla Kredatusová. Ak pri ceste nie je chodník jazdia po ľavom okraji vozovky, rovnako ako chodci. Počúvanie hudby cez slúchadlá je nebezpečné pre akéhokoľvek účastníka cestnej premávky. Korčuliari by nemali zabúdať na chrániče a reflexné prvky. Polícia odporúča využívať na korčuľovanie radšej okruhy na to určené, než cesty, ktoré sú preplnené autami.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín