Zázračný oriešok si „vyštrikoval“ cenu

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. júna 2011, 12:00
  • Autor:Daniela Džuganová/red

PIEŠŤANY – Cenu Slovenskej Asociácie Knižníc za Aktívnu Činnosť Knižnice (SAKAČIK) získala tento rok Mestská knižnica mesta Piešťany za výnimočné knihovnícke podujatie, ktorým bol 6. ročník festivalu rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok 2010 s podtitulom Kniha v rozhlase – rozhlas v knihe.

Správna rada Slovenskej asociácie knižníc (SAK) udeľuje svoju výročnú cenu – SAKAČIK od roku 2004 vždy jednej nominovanej knižnici, ktorá je členom SAK, za konkrétnu aktivitu. Tento rok sa tohto ocenenia dostalo Mestskej knižnici v Piešťanoch za Zázračný oriešok 2010.
Návštevníci festivalu Zázračný oriešok 2010 sa mohli zúčastniť vernisáží ilustrátorov Petra Čisárika, Zuzany Matlovičovej a Martina Grocha. Viaceré z knižných rozprávok, ktoré sa stali predlohou súťažného výberu rozhlasových adaptácií, sa objavili v divadelnom prevedení. Z iného pohľadu ich približovali aj výtvarné workshopy a besedy s ich tvorcami. Neobvyklá sústredenosť a reakcie detí na podujatiach svedčili o ich kvalite. A tiež o tom, že systematická práca pracovníkov piešťanskej knižnice prináša výsledky – nielen vnímavých čitateľov, ale aj aktívnych poslucháčov a divákov.
Pozrite si video, v ktorom riaditeľka Mestskej knižnice v Piešťanoch – Margita Galová predstavovala podujatie Zázračný oriešok 2010.


Usporiadateľom festivalu Zázračný oriešok sú Mestská knižnica mesta Piešťany, mesto Piešťany a Slovenský rozhlas. Festival patrí k najvýznamnejším celoslovenským projektom na podporu detského čítania. Premyslená dramaturgia prehliadky bohatej aj na zaujímavé sprievodné podujatia poukazovala na význam spájania literárneho textu s rôznymi kontextami umeleckých a tvorivých výchovných aktivít.

Súvisiace články: Ďaľší deň Zázračného oriešku

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava