Dostane sa Bažant Pohoda do Guinessovej knihy rekordov?

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. júna 2011, 10:38
  • Autor:ts

TRENČÍN – O maratónsky festivalový pokus o rekord sa bude v lete snažiť hudobný publicista Greg Parmley, šéfredaktor britského magazínu IQ. Jeho cieľom je navštíviť 26 festivalov naprieč Európou len za 30 dní. V itinerári jeho cesty je aj Bažant Pohoda 2011. Pohoda tak bude súčasťou nového rekordu.

Na ceste za novým svetovým rekordom plánuje Parmley na motorke BMW R1200R Classic navštíviť 13 štátov a prejazdiť viac ako 8850 kilometrov. Svoj maratón začne 24. júna v Glastonbury, pričom bude cestovať až do Chorvátska a naspäť sa vráti 23. júla. Ide o prvý pokus o rekord spojený s hudobnými festivalmi vôbec a  pri tejto príležitosti pribudla medzi Guinnessovými svetovými rekordmi nová kategória: Najvyšší počet festivalov navštívených za 30 dní.

Po dlhotýždňových prípravách a tréningu a s vedomím, že musí denne uraziť do 640 zničujúcich kilometrov, Parmley, šéfredaktor popredného časopisu IQ, ktorý sa venuje hudobnému priemyslu, navštívi počas svojho jedinečného eurodobrodružstva Veľkú Britániu, Belgicko, Luxembursko, Nemecko, Českú republiku, Poľsko, Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Slovinsko, Taliansko a Švajčiarsko.

„Hľadal som zámienku, ako sa dostať z kancelárie a stráviť pár týždňov na motorke, no a potom som na mape Európy začal spájať body, kde sa konajú festivaly. Tak veľa sa ich ešte nikto nikdy navštíviť nepokúsil, i keď zrejme na to, prečo to tak je,  existuje dobrý dôvod! Vždy som bol veľkým fanúšikom festivalov, no teraz som to možno trošku prehnal…“ zľahčuje svoj plán Greg, ktorý príde do Trenčína už v stredu 6. júla a na Bažant Pohode si užije otvárací štvrtkový deň.

„Sme radi, že sa Greg zastaví aj na našom festivale, aj keď len počas zahrievacie dňa. Veríme, že si ho aj tak užije. Greg totiž patrí medzi novinárovi, ktorí sa o festivaly skutočne zaujímajú a sme s ním v kontakte už dlhší čas,“ hovorí Jana Polnischová z Agentúry Pohoda.
Hudobné festivaly majú každé leto veľmi dôležitú úlohu nielen v kultúrnom svete, ale aj v ekonomickej oblasti. Len v samotnej Veľkej Británii tvoria viac ako 25% všetkých predaných lístkov na koncerty, pričom návštevníci celkovo utratia 546 miliónov libier. Festivalový trh v Nemecku sa odhaduje na 340 miliónov eur, zatiaľ čo také Francúzsko sa po započítaní miestnych podujatí môže pýšiť tým, že ročne usporiada ohromných 3800 festivalov.

Greg bude počas svojej návštevy nášho festivalu k dispozícii aj médiám, sám bude zároveň písať pre Telegraph a svoju cestu bude dokumentovať blogmi na www.facebook.com/RidetoLive2011.

Ride to Live 2011



Jún           
24.    Glastonbury    Pilton    Veľká Británia
24.    Hard Rock Calling     Londýn    Veľká Británia
25.    Graspop Metal Meeting    Dessel    Belgicko
26.    Rock a Field    Roeser    Luxembursko
28.    Pennenzakkenrock    Mol    Belgicko
30.    Rock Werchter     Werchter     Belgicko
           
Júl           
1.    Summerjam    Fuehlinger See    Nemecko
2.    Rheinkultur    Bonn    Nemecko
3.    With Full Force    Lipsko    Nemecko
4.    Rock for People    Hradec Králové    Česko
5.    Malta    Poznań    Poľsko
7.    Bažant Pohoda     Trenčín    Slovensko
8.    Heineken Balaton Sound    Zamárdi    Maďarsko
9.    EXIT Festival    Novi Sad    Srbsko
11.    Metalcamp    Tolmin    Slovinsko
12.    The Garden Festival    Petrcane    Chorvátsko
14.    Umbria Jazz    Perugia    Taliansko
15.    Moon and Stars    Locarno    Švajčiarsko
16.    Montreux Jazz    Montreux    Švajčiarsko
17.    Gurtenfestival    Gurten    Švajčiarsko
18.    Live at Sunset    Zurich    Švajčiarsko
19.    Paleo Festival Nyon    Nyon    Švajčiarsko
21.    Secret Garden Party    Huntingdon    Veľká Británia
22.    Redfest    Redhill    Veľká Británia
23.    I’ll Be Your Mirror    Londýn    Veľká Británia
23.    High Voltage Festival     Londýn    Veľká Británia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila