Rozlúčili sme sa s Korneliou…

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. júna 2011, 08:50
  • Autor:Viera Dusíková

PIEŠŤANY – Vo veku 49 rokov zomrela v sobotu 11. júna o 7. hodine ráno kazateľka evanjelickej cirkvi metodistickej v Piešťanoch Kornelia Francisty. Jej život bol naplnený misijnou prácou, láskou k ľuďom a službou Bohu. Rozlúčka so zomrelou sa konala v stredu 15. júna dnes o 14.30 h v Dome smútku na Bratislavskej ulici v Piešťanoch. Korneliu Francisty hneď po rozlúčke previezli do jej rodnej zeme. Pochovajú ju v slovenskej dedinke Pivnica v Srbsku.

Do Piešťan prišla táto metodistická kazateľka z Nového Sadu v Srbsku s celou svojou rodinou – troma dcérami Alexandrou, Lýdiou a Danielou a manželom Michalom – v roku 2000. „Naša matka tu vybudovala zbor. Ten má v súčasnosti 25 členov, ktorí sa zúčastňujú na bohoslužbách. Náš otec je pomocným kazateľom. Tento rok spolu organizovali v poradí už deviaty detský tábor, mamička nám bude veľmi chýbať, ale Piešťancov nesklameme, o tábor sa postaráme my, dcéry spolu s otcom,“ informovala nás Alexandra Francisty.

Kornelia bola človekom, ktorý svojím životom, aj keď v ňom nebolo vždy všetko jednoduché a priamočiare, dokazoval, že cirkev nie je niečo hotové a uzatvorené. Vedela, že každá cirkev potrebuje obnovenie Duchom Svätým a mení sa prostredníctvom ľudí, ktorí sa k nej pripájajú. Kornelia sa ich snažila motivovať pre nasledovanie Pána Ježiša, pretože vedela, že pre príslušnosť k cirkvi platí to isté ako pre vieru – sme pozvaní k slobodnej odpovedi na Božie konanie. Jej život sa niesol v znamení slov: „Pane, som tvoj sluha. Ty si mi rozviazal putá – obetu chvály ti prinesiem.“

Zbohom, drahá Kornelia, nech ti je Pán Boh milostivý!

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín