Country hody v Zavare

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. júna 2011, 13:15
  • Autor:Ivan Krajčovič

ZAVAR – Takmer štyritisíc návštevníkov sa bavilo 10. júna v priestoroch Domova sociálnych služieb (DSS) Zavar „HUMÁNUM“ na 7. ročníku Country hodov. Tradičné integračné podujatie usporiadal okrem DSS Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Programom sprevádzal moderátor Matej „Sajfa“ Cifra a na pódiu sa postupne vystriedali František Nedvěd so synom, exčlen Metalindy Paľo Drapák, Jadranka, Bukasový masív, Mrchane a Zuzana Smatanová.

Piatkový program otvoril predseda TTSK Augustín Hambálek. Pre návštevníkov a deti bolo pripravené maľovanie na tvár, skákací hrad, strieľanie z luku, flower stick, jazda na koňoch, žonglovanie, cvičenie psov, prezentácia výrobkov klientov a ukážka zbierok Veterán Car Clubu z Galanty.

Riaditeľka DSS Zavar Anna Pavlovičová poďakovala všetkým zamestnancom DSS Zavar za ich ústretovosť a nadšenie a lásku, ktorú k tomuto podujatiu prejavujú a prejavili. „Chcem vyjadriť úctu a vzdať hold veľkorysosti aj občanom obcí, inštitúciám, akademickej pôde za to, že podporili svojou účasťou toto podujatie. Som rada, že naše pozvanie neodmietli a toto popoludnie zdraví ľudia, rovnako pocitovo prežili s ľuďmi „inými“, ktorí žijú v DSS Zavar.“

Country hody sú prezentáciou integrácie, ktorá má tradíciu, svoj zámer a zlučuje komunitu postihnutých a zdravých. Na podujatí sa zúčastnili príbuzní klientov, občania obce Zavar, Lovčice, Brestovany, Šúrovce, Križovany, Vlčkovce, základné a materské školy a vysoké školy. Zo zahraničia prišli partneri z čekého kraja Vysočina a poľského mesta Krakow.

DSS zavar dostala za svoju prácu s klientmi rad ocenení. Na podujatí prezentovali najnovšie ocenenie na súťaži MENTAL POWER FILM FESTIVAL PRAGUE . Klient DSS Zavar tu získal 1. cenu za vedľajšiu rolu vo filme „Nikola Šuhaj loupežník“. Zamestnanci DSS Zavar a hudobné teleso Heskovci vystúpia aj v lete na festivale Pohoda s divadelnou hrou „Hostinec Grand“, ktorú režíroval Stanislav Štepka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav