Piešťany ožili Festivalom Doda Šošoku

  • Spravodajstvo
  • 13. júna 2011, 16:07
  • Autor:

Piešťany boli po celý minulý týždeň mestom, v ktorom kraľoval džez. Tretí ročník jedinečného Festivalu Doda Šošoku privábil do Piešťan svetoznámych džezových hudobníkov ako Roberta Glaspera či Kennyho Garretta. Aj o tomto sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý je už v predaji.

Špičkoví svetoví hudobníci rozohrali Piešťany džezom



Džez v piešťanských uliciach znel posledné týždne opäť o niečo intenzívnejšie. Tretie stretnutie milovníkov tohto hudobného žánru na Festivale Doda Šošoku začalo v úvode júna a vyvrcholilo minulý víkend. Dvojkoncert zoskupení Roberta Glaspera a Kennyho Garretta bol povestnou čerešničkou na torte a skutočnou džezovou lahôdkou.

Doda Šošoku zvečnili v dielach džezových karikatúr



Sprievodným podujatím džezových dní v Piešťanoch bola aj výstava niekoľkých desiatok karikatúr. V „zrkadlovke“ Domu umenia predstavili organizátori na čele s Bobom Perneckým diela slovenských, českých, no i nemeckých a poľských karikaturistov.

Cestu rozkopali, no nemysleli na dopravné značenie



Vo štvrtok 9. júna pracovníci firmy Mikulek odfrézovali niekoľko pásov vozovky na Dlhej ulici v Piešťanoch. Počas samotných prác bola značne obmedzená premávka na tejto ulici, určite nebola ponechaná minimálna prejazdná šírka 5,5 metra a žiadne dopravné značenie neupozorňovalo vodičov na tieto práce, premávka nebola riadená.
Týmito slovami začína reakcia projektanta dopravných stavieb Lukáš Bielického, ktorý reagoval na situáciu počas prác na Dlhej ulici v Piešťanoch.

V Piešťanských hrách zvíťazili všetci



Aj keď to vo štvrtok ráno vyzeralo na dážď, do tohtoročných 46. Piešťanských hier nezapršalo. Stovky najlepších športovo nadaných školákov si v dusnom počasí pred búrkou vyskúšalo svoje talenty v bežeckých disciplínach, nechýbala ani štafeta, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou aj granátom. Víťaznou školou sa stala sedmička, ktorej žiaci získali až dvanásť zlatých medailí.

 

Naše čokoládové popoludnie v Monsalvy



"V deň nášho čokoládového workshopu v Monsalvy sme síce boli už úspešní maturanti, a teda bývalá IV. A trieda na Gymnáziu sv. Michala Archanjela v Piešťanoch, ale kto z nás by si nenapravil náladu z minulých týždňov plných stresu sladkou odmenou. Niektorí z nás sa už stihli stratiť do veľkého sveta či začať svoje prázdniny neúprosnou brigádou. Kto však mohol  aj napriek dažďu, prišiel a neoľutoval," aj takto si spomínajú na svoje čokoládové popoludnie v cukrárni Monsalvy víťazi súťaže o Najkrajšie foto stužkovej za rok 2010, ktorú vyhlásila redakcia Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava