Kniha týždňa: OD A DO Z (Roald Dahl)

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. júna 2011, 08:28
  • Autor:M. Gajdošíková

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Tento týždeň dávam do pozornosti zbierku poviedok OD A DO Z (Souhrnné vydání najlepších povídek I.) z pera môjho obľúbeného autora Roalda Dahla. Vydavateľstvo: Volvox Globator.

Roald Dahl je majstrom fantastických, hrôzostrašných príbehov, čierneho humoru a skvelých poínt. Má dar neobvykle a nepredvídateľne rozvíjať zápletky. Dahlové poviedky sú skutočne príbehy nečakaných koncov. Nedokážeme predvídať nielen konce, ale prekvapí nás aj každá nasledujúca veta. Jeho poviedky majú vysokú umeleckú úroveň a nikdy sa nedostali na úroveň nízkeho vkusu.

V uvedenej zbierke poviedok nájdeme okrem iných aj poviedku Muž s dáždnikom.
Kto je ten elegantne oblečený, úctivý starší muž, ktorý nám chce predať dáždnik? Potrebuje peniaze na taxík, zabudol si peňaženku. Stále prší. Dáždnik by sme potrebovali, a okrem iného nevyzerá lacno. Tak si ho kúpime. Prečo tento človiečik nenastúpil do taxíka a kam sa to rozbehol s našimi peniazmi ? Mužík vošiel do baru a objednal si za naše peniaze trojitú Whisky a prelial ju hrdlom na jediný glg. V preplnenom bare sa nenápadne vytratil a z vešiaka si zobral – ukradol jeden z odložených dáždnikov. Onedlho našiel ďalšiu obeť. Hneď ako prebehla transakcia, náš mužík uteká do baru, samozrejme iného. Takto to robí celú noc. Určite sa od rána modlí, aby večer pršalo.

Uvedený knižný titul, ako aj ďalšie knihy Roalda Dahla, si môžete zakúpiť v Kníhkupectve BeneLibri, Winterova 31 (bývalý Mliečny bar), Piešťany
tel.: 033/7730541

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek