Tomáš Tomek najlepším brankárom

  • Hokej / Šport
  • 10. júna 2011, 15:24
  • Autor:sita/red

BRATISLAVA – Na úvod VII. Kongresu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) vedenie slovenského hokeja ocenilo najlepších hráčov, hráčky a osobnosti súťaží riadených SZĽH. Cenu fair-play Michala Polónyho udelil SZĽH Pavlovi Siroťákovi za celoživotnú prácu pre rozvoj ľadového hokeja v trénerskej a metodickej oblasti. Nestratil sa ani piešťanský hokej. Najlepším gólmanom sa stal 22-ročný brankár víťazného ŠHK 37 Piešťany Tomáš Tomek s 94,38 % úspešnosťou zásahov.

Rada ligovej komisie I. ligy žien vyhlásila All Star najvyššej ženskej ligovej súťaže. Medzi najlepšou šestkou sa ocitli po dve hráčky z najlepších troch extraligových tímov. Majstrovský HC Spišská Nová Ves reprezentovali obrankyňa Nikola Balašová a najproduktívnejšia hráčka a strelkyňa súťaže Lenka Sroková, finalistu HK Poprad zastupovali brankárka Jana Budajová a útočníčka Lenka Krajňáková. Za bronzový MHK Martin sa dostali medzi elitu obrankyňa Mária Gajdošová a druhá najproduktívnejšia hráčka a strelkyňa Petra Pavlovičová.

V extralige dorastu sa tradične odmeňuje Cenou Karola Faka najproduktívnejší gráč po základnej časti súťaže. Odniesol si ju útočník MHK Dubnica Filip Nemček, ktorý v 44 stretnutiach základnej časti zaznamenal 86 bodov (23+63).

Cenu Dušana Pašeka pre najlepšieho strelca Extraligy juniorov získal kanonier HK 36 Skalica Vladimír Lantoš s bilanciou 23 gólov v 23 zápasoch.

V druhej najvyššej súťaži dospelých v I. lige vyhlásilo valné zhromaždenie Združenia oddielov a klubov I. hokejovej ligy (ZOK I. HL) na základe štatistík v základnej časti najlepších hráčov na jednotlivých postoch. Najlepším gólmanom sa stal 22-ročný brankár víťazného ŠHK 37 Piešťany Tomáš Tomek, ktorý mal v 24 zápasoch základnej časti 94,38 % úspešnosť. Najlepším obrancom sa stal 27-ročný Tomáš Špila z HC 07 Detva, ktorý si v 37 zápasoch základnej časti pripísal 28 bodov (12+16). Najlepším útočníkom sa stal jeho spoluhráč Igor Majeský. Skúsený 38-ročný útočník bol najproduktívnejším hráčom základnej časti súťaže so 47 bodmi (20+27) z 36 zápasov.

Cenu fair-play Michala Polónyho udelil SZĽH Pavlovi Siroťákovi za celoživotnú prácu pre rozvoj ľadového hokeja v oblasti trénerskej a metodickej. Zlatý odznak SZĽH schválil VV SZĽH pre Štefana Mikeša za dlhoročný úspešný trénerský prínos v projekte HK SR 20.

Čestné uznanie SZĽH udelil VV SZĽH Ivanovi Halmešovi za celoživotný prínos pre rozvoj ľadového hokeja na Slovensku. Toto ocenenie dostalo pri príležitosti 20. výročia ženského hokeja na Slovensku aj 8 klubov (HC Spišská Nová Ves, HK ŠKP Poprad, MHK Martin, ŽHK 2000 Šarišanka Prešov, HC Topoľčany, ŽHKm Zvolen, ŽHK Iskra Banská Bystrica, HC Slovan Bratislava ženy) za prínos pri rozvoji ženského hokeja na Slovensku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav