V Piešťanoch koncertovala “Vzorná holka”

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. júna 2011, 14:31
  • Autor:Igor Paulech

Prvú Česko Slovenskú Superstar ste mohli pozerať na obrazovkách televízií od septembra roku 2009. Jednou z finalistiek premiérového ročníku bola aj česká dievčina Leona Šenková. Nezameniteľná rockerka vypadla práve pred štvrtým finálovým kolom, ktoré bolo venované tomuto hudobnému štýlu. Po necelých dvoch rokoch však stále koncertuje, na Slovensku nahrala debutový album a v Piešťanoch vystúpila so svojim programom počas tohtoročného otvorenia kúpeľnej sezóny.

Debutový album ste nazvali „Vzorná holka“. Bolo to naschvál?

Dá sa povedať, že je to protiklad. No Jimi Cimbala mal vynikajúci nápad. Okamžite sa mi zapáčil tento názov a vlastne sme potom ani nerozmýšľali. Neváhala som a tak sa volá môj prvý album.


Skladby z tejto platne ste predstavili aj piešťanskému publiku.

Áno, spievala som veci zo svojho albumu. Vyšiel minulý rok v septembri. Ako som už spomínala, podieľal sa na ňom – vlastne vytvoril ho Jimi Cimbala. Je to slovenský skladateľ a gitarista zo skupiny Metripolis. Ľudia ho môžu poznať tiež z Česko Slovenskej Superstar. Jednoducho tam bol neprehliadnuteľný. Stretli sme sa počas súťaže a doslova sme si sadli, takmer od začiatku. Takže som rada, že tento album je zo Slovenska. Tu sa mi neskutočne páči. Počas koncertov Slováci akosi dajú spevákom to svoje srdiečko, ukážu emócie viac ako iní.
 

Na albume hosťuje i Richard Müller. Ako sa vám teda nahrávalo?

 
Úplne úžasne, bola uvoľnená atmosféra. Nahrávali sme piesne v Seredi a bolo to veľmi rýchle. V priebehu štrnástich dní bolo všetko hotové. S Richardom sme sa cez natáčanie vôbec nevideli. Stretli sme sa iba počas Superstar. Povedal mi, že mám dobrý hlas a rád by som mnou niečo nahral. Ruka v ruke aj vďaka spolupráce so Slovákmi sa to teda podarilo. Ja som však nahrávala v Seredi, on v Bratislave.

Celý rozhovor s českou rockerkou Leonou Šenkovou si môžete prečítať v pripravovanom čísle Piešťanského týždňa. Dozviete sa, či sledovala druhý Česko Slovenskej Superstar, ktorý finalista jej bol najsympatickejší a samozrejme aj ako má rozplánované leto.

((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava