V Horných Orešanoch tretí povodňový stupeň

  • Spravodajstvo
  • 8. júna 2011, 13:56
  • Autor:HaZZ/red

TRNAVA – Búrka, ktorá sa prehnala včera podvečer v okolí Trnavy, zanechala po sebe spúšť. Zaplavené pivnice a domy v obciach Lošonec a Horné Orešany boli dôvodom výjazdu trnavských hasičov. V Horných Orešanoch dokonca vyhlásili tretí povodňový stupeň.

V utorok 7. júna o 17.34 hod. bola na Okresné riaditeľstvo HaZZ v Trnave ohlásená udalosť – čerpanie vody zo zaplavených domov a pivníc v obci Lošonec, okres Trnava. Na miesto udalosti boli vyslaní traja príslušníci z OR HaZZ v Trnave s technikou MB Sprinter a 2 plávajúcimi čerpadlami.
O pol šiestej popoludní vyrazili trnavskí hasiči do Lošonca, kde pomocou dvoch plávajúcich čerpadiel odčerpávavali vodu zo zaplavených domov a pivníc. Ešte horšie na tom boli obyvatelia obce Horné Orešany, kde voda zaplavila nielen domy, ale strhla aj most v rekreačnej oblasti Majdan, ktorá ostala následne bez elektrickéj energie. Na miesto ohlásenej udalosti bola krátko pred siedmou hodinou večer vyslaná jednotka s technikou Iveco Daily, veľkokapacitným čerpadlom a dvomi plávajúcimi čerpadlami. Taktiež sem boli presunutí aj hasiči z obce Lošonec. 
Vážnosť a nezvládnuteľnosť situácie si o 22.00 hodine vyžiadala vyslanie ďalšej techniky – MB Atego, MB Vario, dve plávajúce čerpadlá a dve kalové čerpadlá so siedmimi príslušníkmi, ktorí odčerpávali vodu zo zaplavených domov, pivníc a ciest. Starosta obce Horné Orešany vyhlásil 3. povodňový stupeň a zvolal povodňovú komisiu. Aktuálne na miete udalosti čerpajú vodu z pivníc rodinných domov štyria príslušníci z OR HaZZ v Trnave s technikou Iveco Daily a dvomi plávajúcimi čerpadlami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava