Piešťancom pomohol otvoriť leto aj prezident

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 3. júna 2011, 15:29
  • Autor:Viera Dusíková (foto, video)/ foto: Erik Ďuriš

PIEŠŤANY – V Piešťanoch sme dnes otvorili letnú kúpeľnú sezónu požehnaním prameňov. Boží dar – liečivú vodu posvätili piešťanskí kňazi v kúpeľnom pavilóne Harmony za účasti prezidenta SR, Ivana Gašaparoviča, primátora mesta Piešťany Rema Cicutta a generálneho riaditeľa Slovenských liečebných kúpeľov – Klausa Pilza. Oslavné piesne zazneli z úst speváckej vokálnej skupiny Sklo. Po tejto ceremónii nasledovali „svetské“ zábavky.

Pestrý sprievod, na čele ktorého sa v historickom zelenom Packarde viezol prezident s primátorom, sa pohol od kúpaliska Eva, okolo jazierok, prechádzal cez Kolonádový most na pešiu zónu a odtiaľ k Domu umenia. Tisícky zvedavcov si fotilo nielen krásne mažoretky, folkloristov, ale aj drobizg, ktorý bol v sprievode. Nechýbali v ňom študenti piešťanských škôl, športovci, karavanisti, či jazdci na netradičných bicykloch, ale aj džokejky na koňoch. Ľudia mávali vodičom historických vozidiel, ktoré sa ako zlaté stuhy vinuli mestom.
((myvideo:1))
((myvideo:2))
((myvideo:3))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava