Dnes išli veterány do Smrdák, prídu popoludní

  • Spravodajstvo
  • 3. júna 2011, 12:40
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Vo štvrtok 2. Júna sa na pešej tóne v Piešťanoch objavili prvé vozidlá, ktoré dorazili na Piešťanské zlaté stuhy – Cocnours d´élegance. Organizátori ich privítali pohárom kvalitného sektu. Jazdu historickými automobilmi mestom si vychutnali nielen Piešťanci, ale aj kúpeľní hostia. Každé vozidlo im moderátor predstavil a poprial im príjemný pobyt.

Dnes je prvý súťažný deň. Automobily štartovali z Kúpeľného ostrova, prvú kategóriu vozidiel, ktoré pôjdu po vlastnej osi čaká trať 120 km dlhá, ktorá povedie cez Trebatice, Vrbové, Prašník, Košariská, Brezovú pod Bradlom, Prietrž, Senicu až do Slovenských liečebných kúpeľov Smrdáky, kde je prehliadka aj obed.

Na druhú trasu sa vybrali autá, pre ktoré by cesta do Smrdák nebola potešením, ale skôr trápením. Mnohé krásne veterány totiž nie sú z technických dôvodov schopné prejsť  takú dlhú „štreku“. Preto pôjdu iba 40 kilometrov, alebo účastníci Zlatých stúh budú môcť ísť do Smrdák autobusom.
„Popoludní sa účastníci stretnú na pešej zóne v Piešťanoch pred reštauráciou Griffon, kde ich privítame sektom a opäť nebude chýbať ani predstavovanie vozidiel. Tí zvedavci, čo si nestihnú veterány pozrieť v mestste, budú mať možnosť uvidieť ich na Kúpeľnom ostrove. No a účastníkov čaká večera v Podkylave a opekanie býka,“ informoval nás riaditeľ stretnutia Ján Horňák, prezident AMK – VCC v Piešťanoch.

((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín