POZRITE SA: V Piešťanských hrách zvíťazili všetci

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. júna 2011, 15:24
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Aj keď to vo štvrtok ráno vyzeralo na dážď, do tohtoročných 46. Piešťanských hier v atletike žiakov nezapršalo. Stovky najlepších športovo nadaných školákov si v dusnom počasí pred búrkou vyskúšalo svoje talenty v bežeckých disciplínach, nechýbala ani štafeta, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou aj granátom. Víťaznou školou sa stala sedmička, ktorej žiaci získali až dvanásť zlatých medailí.

Pre telocvikárov základných škôl sú Piešťanské hry v atletike žiakov prestížnou záležitosťou. Každý z nich si svojich zverencov strážil, dával mu rady, ako vyštartovať z boxu, ako si odovzdať štafetový kolík alebo kde je ten správny bod odrazu pri skoku do diaľky. Organizátori – Centrum voľného času Ahoj mali čo robiť.  Raz sa stratil štafetový kolík, inokedy bolo treba ošetriť odretý lakeť, či koleno. Zazreli sme aj mládenca, čo si chytal  hlavu.  Pokúšali sme sa fotoaparátom zachytiť niekoľko športových okamihov, ale aj záverečné odovzdávanie medailí a diplomov. Najviac bodov počas Piešťanských hier získali žiaci zo Základnej školy na Brezovej ulici v Piešťanoch.  Z víťazstva sa tešili azda najviac učitelia telocviku, ktorí nám zapózovali aj s pohárom víťaza. Na druhom mieste sa umiestnila „päťka“  škola a tretia priečka patrila cirkevnej škole.  „Aj tak sme všetci víťazi,“ povedala s úsmevom jedna z bežkýň, ktorá aj keď nevyhrala, chvíle na Piešťanských hrách si užívala so spolužiačkami na tribúne i pod ňou. Pretože vonku bolo naozaj sparno, pred záverom hier sa pri jednej zo striedačiek rozpútala júnová oblievačka. Mokré boli dievčatá, aj chalani.

((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava