Zlato získali Riapoš s Revúckym

  • Šport / Ostatné športy
  • 31. mája 2011, 14:19
  • Autor:sita/red

PIEŠŤANY – Paralympijskí víťazi v stolnom tenise z Pekingu 2008 vozičkári Ján Riapoš s Rastislavom Revúckym triumfovali v súťaži družstiev v kategórii TT2 na kvalitne obsadenom turnaji Slovakia Open v Piešťanoch. Vybojovali tak jediné zlato na podujatí pre usporiadateľskú krajinu. Vo finále si poradili s tímom Francúzska v zložení Damien Bedos – Fabien Lamirault 3:2.

Ďalší vzácny kov získal Martin Ludrovský (TT2), ktorý vo finále nestačil na Juhokórejčana Min Gyu Kima a po prehre 2:3 bral striebro. Takisto na druhom mieste skončili Peter Mihálik v TT4, ktorý v dueli o zlato podľahol Francúzovi Emericovi Martinovi 2:3 a Oľga Barbušová po prehre v TT8 so svojou tradičnou finálovou súperkou Thu Kamkasomphouovou z Francúzska 0:3.
V súťaži družstiev si na striebro siahli Peter Mihálik s Andrejom Mészárosom v kategórii TT4 po finálovej prehre s francúzskou dvojicou Maxime Thomas – Emeric Martin 0:3. Piata strieborná medaila pre Slovensko patrila Alene Kánovej, keď v súťaži tímov TT3 spoločne s Britkou Sue Gilroyovou podľahli až vo finále švédskemu tímu v zložení Anne Carin Ahlquistová – Ingela Lundbacková 0:3. Alena Kánová si už predtým v súťaži jednotlivkýň vybojovala bronz, keď v dueli oň zdolala Britku Saru Headovú 3:2.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel