Všetky štyri prvenstvá pre zahraničných tenistov

  • Šport / Tenis
  • 26. mája 2011, 09:01
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Minulú nedeľu dohrali na tenisových dvorcoch TK Kúpele Piešťany 18. ročník medzinárodného turnaja žiakov do 14 rokov, PSS Piešťany Cup. V hlavnej súťaži sa predstavilo po 64 chlapcov a dievčat z 19 štátov z Európy, Kanady a Japonska. Ďalších 32 nádejí si zahralo kvalifikáciu. O vysokej úrovni turnaja svedčí aj to, že na ňom hrali až deviati hráči z najlepšej desiatky žiackeho rebríčka TE, z toho siedmi v súťaži chlapcov. V nej nechýbal ani líder rebríčka, Rus Andrej Rublev. Všetky prvenstvá z tohtoročného turnaja putovali do zahraničia.

Zo slovenských tenistov sa dostali z chlapcov do semifinále len dvaja Alexovia, Gajdica a Molčan. Tí však v boji o finále štvorhry podľahli najvyššie nasadenému ruskému páru Bobrov, Safiullin 2:6, 0:6. Vo štvorhre dievčat si zahrala semifinále aj Slovenka Jamrichová, no spolu s Češkou Porubskou nestačili na najvyššie nasadený chorvátsko-ukrajinský pár Konjuhová, Ploskinovová, ktorým podľahli 4:6, 0:6. V dvojhre chlapcov dominoval Rus Rublev, ktorý potvrdil úlohu favorita finálovým víťazstvom nad Kanaďanom Volfsonom. V dievčenskej dvojhre dominovala až štrnásta nasadená Katarína Jokičová z Bosny a Hercegoviny, ktorá v semifinále vyradila najvyššie nasadenú Chorvátku Anu Konjuhovú a vo finále si poradila aj s dvojkou turnaja, Ukrajinkou Ploskinovovou.

V pavúku hlavnej súťaže dvojhry mal domáci TK Kúpele štvornásobné zastúpenie, no do druhého kola sa dostali len Claudia Oravcová a Martina Današová. Ondrej Chamraz totiž podľahol v prvom kole Rusovi Potemkinovi 0:6, 3:6 a Lívia Valková Češke Knutsononej 6:7,1:6. Današová síce vyhrala v prvom kole nad Rumunkou Gliteseovou, ktorá jej v prvom sete za stavu 3:2 pre zranenie vzdala, ale potom podľahla Češke Holanovej 1:6, 2:6. Oravcová si v prvom kole poradila s Ruskou Ifidzenovou 6:3, 6:7, 6:2, no v druhom prehrala po ďalšej trojsetovej bitke s najvyššie nasadenou Chorvátkou Konjuhovou 5:7, 6:4, 2:6. Oravcová si zahrala dve kolá aj vo štvorhre. Spolu s krajankou Nikolou Dolákovou zdolali v prvom kole Rusky Novikovovú s Pospelovovou 3:6, 6:4, 10:8, potom však prehrali s českým párom Kolodzievová, Zovincová 3:6, 1:6. Nedarilo sa piešťanskej dvojici Današová, Valková, ktoré v úvodnom kole nestačili na Maďarky Bondarovú so Stomlarovou, keď im podľahli po setoch 1:6, 6:4 až v zápasovom tajbrejku 6:10.
„Aj v tomto roku sa predstavila na našom turnaji absolútna špička v tejto vekovej kategórii. Žiaľ, Slovákom sa nepodarilo nadviazať na úspešný minulý ročník, v ktorom vyhrala dvojhru Piešťanka Monika Staníková," povedal nám riaditeľ turnaja Rudolf Vrábel.
Finálové výsledky – dvojhry: Rublev (Rusko) – Volfson (Kanada) 6:2, 4:6, 7:5, Jokičová (Bosna a Hercegovina) – Ploskinovová (Ukrajina) 6:0, 6:3, štvorhry: Rublev, Zverev – Bobrov, Safiullin (všetci Rusko) 5:7, 6:4, 10:7, Konjuhová (Chorvátsko), Ploskinovová (Ukrajina) – Kolodzievová, Zovincová (obe Česko) 6:4, 6:4.             

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj