Volejbalové žiačky VKM siedme

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. mája 2011, 08:26
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY/NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – V polovici mája boli Piešťany spolu so susedným Novým Mestom nad Váhom dejiskom majstrovstiev Slovenska vo volejbale starších žiačok. Vo finálovej osmičke nechýbali ani žiačky Volejbalového klubu mládeže (VKM) Piešťany. Ako sme už v Piešťanskom týždni informovali, zverenky trénerky Jaroslavy Růčkovej napokon obsadili na šampionáte siedme miesto.

„Toto umiestnenie je zatiaľ najlepším výsledkom, akým sa môže pochváliť piešťanský mládežnícky volejbal. Pritom sme ho dosiahli vo veľmi skromných podmienkach. Počas päťročnej existencie družstva sme boli odkázaní zväčša na finančnú pomoc rodičov dievčat. Tí v nemalej miere financovali aj tohtoročnú dlhodobú časť súťaže. Najväčší príjem však tvorili dve percentá z daní, ktoré nám ľudia venovali. Na finálový turnaj nám prispelo aj mesto, ďalej VÚC a sponzori," prezradila nám J. Růčková.

Hoci je siedme miesto na Slovensku doteraz najväčším úspechom tohto družstva, trénerka mala pred finálovým turnajom vyššie ciele. „Najskôr som si myslela, že budeme bojovať o bronzové medaily. Už úvodný zápas s Liptovským Hrádkom však narušil moje plány. Škoda, že dievčatá nedokázali doviesť do víťazného konca dobre rozohrané stretnutie. Veď sme v ňom viedli 2:1 na sety a v štvrtom už 10:0. Potom sa dievčatá možno zľakli víťazstva, začali hrať príliš ustráchane, čím posadili súperky na koňa. Šancu sme mali ešte aj v rozhodujúcom piatom sete. Viedli sme už 12:8 a od výhry v zápase nás delili len tri lopty. Treba však uznať, že Liptáčky hrali lepšie v poli i v útoku," zhodnotila tento dôležitý duel trénerka.

Jej zverenky odohrali ešte v ten istý deň ďalší päťsetový duel, tentoraz so Spišskou Novou Vsou. Na rozdiel od toho prvého mal pre Piešťan-ky víťaznú príchuť. Toto víťazstvo im však už na postup do bojov o medaily nestačilo, pretože v nedeľu podľa očakávania nestačili na rovesníčky z bratislavskej Slávie UK. Čakal ich len boj o 5.-8. miesto, ba po prehre 1:3 so Svidníkom len o siedme miesto. V tomto zápase zdolali Spišskú Novú Ves 3:0. O celkové siedme miesto sa pričinili hráčky Simona Kusendová, Timea Súcka, Katarína Molnárová, Klaudia Miezgová, Mária Cardová, Valentína Vendéghová, Dominika Guľášová, Barbora Nináčová, Barbora Babačová, Diana Suchanová, Michaela Zelenayová, Kristína Kudriová a Agáta Melicherová. Niektoré z nich si zahrajú v rovnakej vekovej kategórii aj na budúci rok.

„Sme relatívne mladé družstvo, no niektoré dievčatá odchádzajú do kadetskej kategórie. Kadetky zatiaľ v klube nemáme, takže ich budeme musieť asi vytvoriť. Všetko však záleží nielen od peňazí, ale aj od trénerov. Mne pomáha Alica Kusendo-vá, je mojou asistentkou," dodala na záver Jaroslava Růčková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav