Na stupňoch víťazov dvaja naši

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. mája 2011, 08:40
  • Autor:(šg)

Tohtoročný Moravský pohár v pretekoch motokár má za sebou úvodné dve podujatia v Dunajskej Strede a vo Vysokom Mýte. V rámci tohto podujatia sa však v niektorých kubatúrach bojuje nielen o body do Moravského pohára, ale aj do seriálu majstrovstiev Slovenska. V oboch súťažiach má aj v tejto sezóne zastúpenie aj náš okres.

V Dunajskej Strede sa predstavilo až sedem našich jazdcov. Z nich si najlepšie počínal Marek Chromý, ktorý obsadil v triede Rotax max s 37 bodmi tretie miesto. Chromý bol v prvej rozjazde piaty, v druhej i tretej štvrtý, no získaných 37 bodov ho v celkovom hodnotení posunulo na tretiu priečku. Okrem neho v seriáli majstrovstiev Slovenska bodovali aj ďalší naši jazdci. Dávid Mišík skončil v triede Baby 60 celkovo šiesty, podobne ako Pavol Táborský v kategórii Mini 60 a Daniel Summer v triede ICC+KZZ. V pretekoch Moravského pohára obsadil Martin Bosák v triede FC Junior so 40 bodmi piate miesto, David Nemec bol v triede Rotax max junior ôsmy a Timea Glossová v triede Rotax max deviata.

Vo Vysokom Mýte sme mali v štartovnom poli len trojčlenné zastúpenie. Najviac sa z nášho tria darilo Pavlovi Táborskému z Veľkého Orvišťa, ktorý vyhral kategóriu Mini 60. Táborský vyhral prvú a tretiu rozjazdu a v druhej skončil na druhej priečke. Celkove si vyjazdil 70 bodov. Marek Chromý skončil v svojej kubatúre s 36 bodmi piaty a Timea Glossová sa musela s 28 bodmi uspokojiť so siedmou priečkou.                 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava