Hádzanári zdolali aj lídra súťaže

  • Šport / Hádzaná
  • 25. mája 2011, 08:57
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Odvetná časť druhej ligy sa hádzanárom MHK Piešťany vydarila nad očakávanie. Vyhrali všetkých šesť zápasov a v konečnom účtovaní skončili druhí za ŠKP Bratislava „C“. Práve tohto súpera Piešťanci zdolali v záverečnom kole doma 31:22.

Prvý gól zápasu síce dali bratislavskí policajti, no bolo to zároveň aj posledné ich vedenie. V 7. min bolo ešte 3:3, no od tohto momentu sa skóre vyvíjalo v prospech hrajúceho trénera Petra Palca. Polčas vyhralo domáce mužstvo štyri góly (14:10) a v druhej časti hry svoj náskok ešte zveľadilo na konečný deväťgólový rozdiel. Veľkú zásluhu na tom má predovšetkým Peter Varačka, ktorý dal po prestávke osem zo svojich deviatich gólov. Kým v prvom polčase sa zapísali do streleckej listiny až deviati hráči MHK, po prestávke sa presadili už len piati. V záverečnom zápase sezóny sa strelecky zaskvel Varačka s deviatimi gólmi, Jakubík a Nedorost skórovali päťkrát, Grúň, Stolár, Paulík, Kotula a Palec prispeli k vysokému víťazstvu po dvoch góloch a raz boli úspešní Ďurina a Fedora.
Zostava MHK: Šantavý, Kapša – Varačka, Fedora, Stolár, Ďurina, Nedorost, Kotula, Jakubík, Palec, Stanek, Paulík, Grúň, Stano.

Keďže víťazné „céčko“ ŠKP Bratislava nemôže postúpiť do prvej ligy, právo účasti v nej pripadlo druhým Piešťancom. Tí sa však pred rokom z prvej ligy pre nedostatok financií odhlásili a podľa slov prezidenta klubu Štefana Hradického z rovnakého dôvodu nemajú záujem o postup ani teraz! 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav