Tri tituly z dlhých tratí putujú do Piešťan

  • Kanoistika / Šport
  • 24. mája 2011, 12:47
  • Autor:Š. Gregorička

PIEŠŤANY – Novácke jazero bolo v polovici mája dejiskom majstrovstiev Slovenska v rýchlostnej kanoistike na dlhých tratiach. Vodáci z celého Slovenska na nich bojovali o tituly na päťkilometrovej trati. Kanoisti zo Sĺňavy Piešťany si priviezli z Novák jedenásť medailových umiestnení, z toho tri tituly.

V kajaku jednotlivkýň sa z neho radovala 13-ročná žiačka Romana Mikušová, medzi žiakmi vyhral Michal Lenický spolu s Virágom zo Šamorína kanoe dvojíc a v K2 juniorov sa tešil zo zisku zlatej medaily Mário Janča spolu s Pálmayom z Komárna. Na striebornej priečke dopádlovali do cieľa z Piešťancov Michal Lenický v C1 žiakov, Alexander Bóry s Danielom Dányim v K2 žiakov, Jerguš Jacko s Filipom Valom v K2 kadetov, Petra Maťašová s Veronikovou Danišovou v K2 junioriek a Simona Šamková v K1 žien. Na bronzovej priečke sa umiestnili Petra Maťašová v K1 junioriek, Alexander Bóry v K1 žiakov a Šimon Šamko s Dobosim z Komárna v K2 juniorov. Z ostatných Piešťancov mal blízko k medaile hlavne Jerguš Jacko, ktorý skončil medzi kadetmi v K1 štvrtý, a Eduard Rebro s Danielom Vidom obsadili v K2 kadetov piate miesto.

Zo spomínaných výsledkov má najväčšiu cenu druhé miesto Simony Šamkovej v K1 žien, keď ju v kvalifikačných pretekoch na majstrovstvá sveta predstihla len Ivana Kmeťová z ŠKP Bratislava. Až za Šamkovou skončila ďalšia reprezentantka Martina Kohlová. Pre zaujímavosť v kvalifikácii mužov vyhral v C1 piešťanský odchovanec Matej Rusnák z ŠKP Bratislava, ktorý odsunul na ďalšie medailové priečky favoritov, Mariána Ostrčila a Ľubomíra Hagaru z Dukly Trenčín. 

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav