Vyšportované krásky obsadili Dom umenia

  • Šport / Ostatné športy
  • 23. mája 2011, 10:09
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – V piešťanskom Dome umenia sa v sobotu predviedli desiatky vyznávačiek a zástancov kultúry tela, a to na Majstrovstvách Slovenska vo fitness, bodyfitness, kulturistike žien a fitness mužov. Čerešničkou na pomyselnej torte bola súťaž bikiny žien, ktorá sa na Slovensku v rámci takejto súťaže uskutočnili po prvýkrát. Moderovania podujatia sa zhostila speváčka Marcela Molnárová, ktorá počas prestávky tiež zanôtila niekoľko piesní.

Súťažiace sa na pódiu Domu umenia predstavovali divákom a rozhodcom podľa kategórií, do ktorých boli zaradené podľa výšky. Na tomto šampionáte si naolejované bronzové krásky zmerali sily v dvoch kategóriách – do 163 cm a nad 163 cm, súťažiace v bodyfitness sa predstavili v kategóriách do 158 cm, do 163 cm, do 168 cm a nad 168 cm. Kulturistky a muži vo fitness súťažili iba v jednej kategórii. Na javisku previedli najskôr základné postoje a jednotlivé svalové partie. Pretekárky, ktoré sa v domovských fitnescentrách pripravovali na sezónu, mali na tomto podujatí šancu na miestenku na majstrovstvá Európy vo fitness.  

Predstavenia pretekárok v jednotlivých kolách organizátori striedali s vyhlasovaním víťazov už predvedených kategórií. V niektorých skupinách súťažili iba tri pretekárky, a tak mali šance na stupni víťazov zaručené. Tak tomu bolo napríklad v kategórii kulturistika žien bez rozdielu hmotnosti.
Novinkou, ktorú v takejto súťaži prítomní diváci videli prvýkrát, bolo zaradenie kategórie Bikiny. Súťažiace tu jednotlivo predviedli svoje vypracované telá v základných pózach a tiež v disciplíne „chôdza“. Fitnessky a kulturistky zase ukázali svoju obratnosť a svalové partie počas krátkeho programu.
Ženská časť publika si prišla na svoje pri vystúpení štvorice „fitnesákov“. Pravdepodobne najväčší aplauz sa rozliehal Domom umenia po krátkom programe, v ktorom sa predstavil Ján Landl v kroji, pretože stavil práve na ľudový tanec.

Výsledky



Fitness: do 163 cm: 1. Dominika Multáňová, 2. Nikola Bezoušková, 3. Alexandra Urbancová; nad 163cm: 1. Kateřina Seidlová, 2. Natália Straková, 3. Eva Bániková;

Fitnes muži:1. Ján Landl, 2. Miloslav Váňa, 3. Patrik Murcko;

Bodyfitness: do 158 cm: 1. Anna Bigošová, 2. Stanislava Fecková, 3. Edita Kovácsová; do 163 cm:1. Silvia Pavlisková, 2. Romana Rušinová, 3. Eva Nováková; do 168cm: 1. Adela Ondrejovičová, 2. Mária Renčková, 3. Miroslava Královičová; nad 168 cm: 1. Róberta Dobošová, 2. Beáta Karásová, 3. Lucia Šefferová;

Kulturistika ženy bez rozdielu hmotnosti:
1. Martina Namešpetrová, 2. Alena Bošanská, 3. Petra Straková;

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel