POZRITE SI: Zasadili stromček nádeje pre CVČ Ahoj

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. mája 2011, 15:53
  • Autor:Viera Dusíková/video: vd, strih: ar

PIEŠŤANY – Minulý týždeň sa dvor Centra voľného času Ahoj zmenil na úľ. Nepoletujú v ňom však blanokrídlovce, ale deťúrence, ktorým nohy kmitajú rýchlejšie ako krídla kolibríkov. Raz letia na kolobežke po dopravnom ihrisku, a už o sekundu podskakujú na skákacom hrade, alebo na sedačkách hravého misijného autobusu, kde by ale mali tíško sedieť a pozerať film. Lenže – keď je pekné počasie, kto by ich udržal vo vnútri?

Pred stolíkom Márie Badiarovej, ktorá maľovala deťom na líčka a rúčky kvietky, srdiečka, ale aj skrížené hnáty a lebku kostlivca, bol asi desaťmetrový rad záujemcov. Popoludní sa  na dvore objavil mladý kanisterapeut Peter Lendvay z Piešťan so svojím labradorom Dariou. Decká sa k psíkovi túlili tak, akoby bol plyšovou hračkou. Neprekážali im ani jeho padajúce chlpy, lebo z labradora, ich býva požehnane. Bolo jasné, že alergiou tu netrpí nik. Európsky týždeň mládeže s názvom „Hej, ty! Vyjadri sa! Pridaj sa!“  je celoslovenským podujatím asociácie centier voľného času, v Piešťanoch vyvrcholil sadením stromčeka nádeje. Aby bolo každému jasné, že centrá voľného času, ak pracujú usilovne, majú svoju opodstatnenosť v každom meste, v ktorom sú zriadené. Ocenia si ich totiž nielen deti, ale aj ich rodičia.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava