Chtelničanovi zhorela garáž i auto

  • Spravodajstvo
  • 20. mája 2011, 08:44
  • Autor:HaZZ

PIEŠŤANY/CHTELNICA – Na operačné stredisko OR HaZZ v Piešťanoch bol vo štvrtok 19. mája 2011 o 7:42 hod. prostredníctvom Koordinačného strediska IZS v Trnave nahlásený požiar garáže rodinného domu v obci Chtelnica. Na miesto udalosti boli vyslaní štyria príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Piešťanoch s technikou.

Príjazd jednotky skomplikovalo nepresné zadanie miesta udalosti ohlasovateľom, keďže na tejto adrese sa žiadny požiar nenachádzal. Na základe presnejších informácií od okoloidúcich občanov sa príslušníci presunuli na skutočné miesto udalosti, nachádzajúce sa o niekoľko domov ďalej.
Okamžitým prieskumom bolo zistené, že sa jedná o požiar osobného automobilu v garáži rodinného domu. Na mieste sa nachádzal majiteľ automobilu a rodinného domu s manželkou a susedom, ktorí sa snažili požiar uhasiť pomocou záhradnej hadice, k ich zraneniu pri pokuse uhasiť požiar neprišlo.
Príslušníci nasadením vysokotlakového prúdu a za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov dohasili tlejúce zvyšky po požiari a otvorili vysúvaciu garážovú bránu, ktorá bola čiastočne poškodená požiarom. Na odvetranie pivničných a prízemných priestorov rodinného domu bola nasadená pretlaková ventilácia.
Škoda, ktorá požiarom vznikla na osobnom automobile ako aj na častiach rodinného domu, bola majiteľom vyčíslená na 14.937,- €. Príčinou vzniku požiaru bola technická porucha – skrat v elektroinštalácii osobného automobilu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava