POZRITE SI: Záchranári zo „Schererky“ strieľali aj hasili

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. mája 2011, 10:47
  • Autor:V. Dusíková/video: vd, strih: ar

PIEŠŤANY – Sedemnásty ročník krajskej súťaže Mladých záchranárov CO má svojho víťaza. Minulý štvrtok dopoludnia si vychutnali nielen slnečné počasie a čerstvý lesný vzduch na Výtokoch, ale aj opojenie z palmy víťazstva žiaci zo Základnej školy A. Kubinu v Trnave. Získali putovný pohár prednostu Obvodného úradu v Trnave. Odovzdal im ho Jozef Klokner. Len o jediný bod menej získali mladí záchranári z Kátloviec. Na tretej priečke sa umiestnili školáci z Pustých Úľan a zemiakovú medailu si do Piešťan priniesli žiaci zo Základnej školy F. E. Scherera.

„Okrem nich sa do krajského kola prebojovali chlapci a dievčatá zo ZŠ Čáry, z Galanty, Bolerázu a Topoľníkov. Spolu tu bojovalo desať družstiev," povedal riaditeľ pretekov Jozef Hudák. „Úlohou detí na našom stanovisku bolo, aby si správne vybrali evakuačnú batožinu. Prevažná väčšina to zvládla na jednotku. Aby sme urobili súťaž veselšou, na záver sme preskúšali aj jednotlivých prednostov obvodných úradov," žartovali pracovníci civilnej ochrany. ((myvideo:1))

Na záver školákov čakal chutný obed a diplomy. Jozef Klokner spolu s organizátormi poblahoželal víťazom, ktorých patrične odmenil. Nielen slovne, ale aj vecne. Trať a svoje záchranárske vedomosti si prevetrali tiež najvyšší predstavitelia hasičov či civilnej ochrany. V modrom športovom tričku si po lese pobehal a na školákov dozrel aj štátny tajomník ministerstva vnútra Maroš Žilinka.
((myvideo:2))
Celoslovenské kolo súťaže sa uskutoční tiež v rekreačnom zariadení na Výtokoch už 8. júna. Trnavčania to budú mať jednoduchšie, pretože ich čaká výhoda „domáceho" prostredia. Určite si túto súťaž nenechajú ujsť ani členky Ozbrojených síl SR, ktoré aj na krajskom kole rozdávali mladým záchranárom propagačné predmety.       

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek