V Piešťanoch ženský volejbal nemáme, no majsterku áno

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. mája 2011, 15:25
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Piešťanské volejbalistky by ste už niekoľko rokov márne hľadali v niektorej z dlhodobých súťaží na Slovensku. Ženské družstvo totiž už dávnejšie neexistuje. Napriek tomu sa môžu Piešťany pochváliť dvoma medailistkami z nedávno skončenej extraligy. Zuzana Tlstovičová bol trénerkou družstva Slávie UK Ekonomická univerzita, ktoré si vybojovalo majstrovský titul, a Martina Konečná zasa hráčkou Doprastavu Bratislava, ktorý skončil po päťzápasovej finálovej prehre so Sláviou v extralige druhý.

Konečnej chýba domáci titul


Obe Piešťanky majú doteraz za sebou bohatú hráčsku kariéru. Zuzana Tlstovičová sa pred desaťročím stala so Sláviou UK majsterkou Slovenska ako hráčka a v posledných dvoch sezónach aj ako trénerka. S volejbalom začínala v Piešťanoch ako 13-ročná, no už o dva roky neskôr bola v Slávii UK. Okrem nej si zahrala aj za Sláviu Praha, dva roky pôsobila v Chorvátsku a hráčsku kariéru zavŕšila v bratislavskom Doprastave, kde hrala dve sezóny. Hoci prešla všetkými reprezentačnými výbermi Slovenska a za ženy odohrala aj všetky kvalifikácie, na vrcholné medzinárodné podujatia sa ako hráčka nedostala.
„V tomto roku bol favoritom na domáci titul Doprastav, ktorý sa pred sezónou posilnil o viaceré kvalitné hráčky, medzi nimi aj o Martinu Konečnú. Dvakrát nás zdolal v Stredoeurópskej lige, navyše vyhral Slovenský pohár. Naším cieľom bol zisk pohára i majstrovského titulu. Vyšlo nám len to druhé, no som spokojná. Už aj preto, že rozhodujúci piaty zápas sme vyhrali na palubovke Doprastavu,“ zhodnotila sezónu Zuzana Tlstovičová.

Martina Konečná sa na rozdiel od Zuzany môže pochváliť aj štartom na majstrovstvách Európy. Hoci má vo svojej zbierke osem titulov majsterky Rakúska, slovenský ešte zatiaľ nemá. Veľmi blízko však bola k nemu práve v tomto roku. „Napriek tomu, že sme boli miernym favoritom, boj
o titul bol veľmi vyrovnaný. V prvých štyroch finálových zápasoch so Sláviou UK využilo každé družstvo výhodu domáceho prostredia. Žiaľ, v piatom, rozhodujúcom, sme my doma prehrali a z titulu sa tešil súper. Slávia však mala na našom ihrisku domáce prostredie a to asi rozhodlo,“ zhodnotila sezónu o päť rokov mladšia Martina. Tá sa zatiaľ na trénerskú funkciu nechystá, hoci už začala s trénerským kurzom.

Celý článok si prečítate v aktuálnom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav