Hasiči zachraňovali ľudí, včely aj káčatká

  • Spravodajstvo
  • 17. mája 2011, 15:05
  • Autor:(vd/HaZZ)

Piešťanskí hasiči mali uplynulý týždeň náročný. Zasahovali pri veľkom požiari vo Vrbovom a v Pastuchove, zavolali ich k dvom dopravným nehodám, zachraňovali ľudí, uletené včely a dokonca aj káčatká.

Po automobilovej nehode dvoch osobných a jedného dodávkového automobilu, ktorá sa stala minulú stredu ráno vo Veľkých Kostoľanoch, bola vodička havarovanej Mazdy v šoku. Postarali sa o ňu záchranári. Piešťanskí hasiči zabezpečili miesto nehody a vykonali protipožiarne opatrenia na autách značiek Ford Mondeo, Renault a Mazda 626. Napokon vrátili nazad na kolesá auto, ktoré sa pri zrážke prevrhlo na strechu.

Minulý týždeň asistovali hasiči skúseným včelárom pri chytaní uletených rojov. Najskôr zablúdili včely v Ratnovciach, potom v Piešťanoch. V našom meste sa usadili nad balkónom ôsmeho poschodia činžiaka, ktorý sa nachádza v Ulici Mateja Bela. Aj keď sa pôvodne predpokladalo, že k roju sa dostanú pomocou vysokozdvižnej plošiny, ukázalo sa, že lepší bude výsuvný rebrík. Roj včiel zhodil včelár do vedra na balkón.

V piatok trinásteho mali smolu káčatká, ktoré padli do kanalizačnej vpuste na Ulici Mika Waltariho. Vraj ich tam bolo osem, len tri boli nepozorné, keď sa ťapkali za kačicou. Hasiči museli kanalizačný poklop otvoriť krompáčom aj pádlom a malých stroskotancov vytiahnuť. Tí sedeli v suchom koši na zachytávanie nečistôt.

Pri Biskupickom kanáli horela v sobotu popoludní tráva. Tentoraz vyhorelo miesto veľké asi 50×5 metrov. Odhadnutá škoda predstavuje síce zanedbateľnú sumu 17 eur, ale z ekologického hľadiska ide o väčšie škody. Určite tam uhynulo množstvo drobného hmyzu.

Na Žofiu, 15. mája, unikala na štvrtom poschodí bytového domu na Royovej ulici v Piešťanoch voda. Hasičov tam zavolali desať minút po polnoci. Byt bol zamknutý a hasiči sa obávali, že sa tam nachádza mŕtvy človek. Keď sa im nepodarilo vniknúť do bytu cez dvere, skontrolovali byt cez okná pomocou výškovej techniky. Našťastie, v byte nik nebol, a tak iba zatvorili hlavný
uzáver vody.

 Od nedele horí skládka odpadov v Pastuchove a podľa našich informácií sa hasičom z Piešťan, Hlohovca, Trnavy, Galanty a záchrannej brigáde z Malaciek požiar nepodarilo zlikvidovať ani v pondelok 16. mája. Večer tam zasahovalo 15 hasičov so šiestimi cisternami. Skládka stále horela.

V nedeľu podvečer sa v „esíčkovej“ zákrute za Kočínom zrazili Renault Laguna a Dacia Logan. O tri zranené osoby sa postarali záchranári. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia, zlikvidovali vytečené prevádzkové kvapaliny a pozametali úlomky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav