Kniha týždňa: Láska je sliepka (Lucia Piussi)

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. mája 2011, 09:37
  • Autor:Miroslava Gajdošíková

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Tento týždeň odporúčam knižnú novinku, ktorá stojí za to. Je to román Láska je sliepka, ktorý je knižným debutom Lucie Piussi – speváčky z kapely Živé kvety.

Láska je sliepka. Áno, láska je slepá sliepka, keď sa nám dostane do mysle a srdca, nevidíme, nepočujeme a nemienime nič vidieť ani počuť. Nechajme ju tak! Aj tak, nič nezmôžeme. Nechajme ju nech si kotkodáka, lebo je aj krásna.

Uvedený román Lucie Piussi nie je klasickým ľúbostným románom. Vidíme v ňom  rôzne formy lásky, a tie autorka vyjadrila svojským jazykom:  vulgárnym, romantickým, vášnivým aj komplikovaným. Podľa toho o akú podobu lásky práve ide. Kto by hľadal v knihe medovú romantiku, bude sklamaný. 

Môže sa nám zdať, že príbehy lásky hlavnej hrdinky Leny a jej oslobodenia z bezvýchodiskových vzťahov a posadnutosti charizmatickými mužmi, sú podané drsnejšie, ale taká je zväčša realita vzťahov. Možno práve pre túto realitu bez pokrytectva, budeme mať miestami pocit, že niečo podobné nás už postretlo.

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v kníhkupectve BeneLibri, Winterova 31 (bývalý Mliečny bar), Piešťany.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj