Prvé body Jara Černého zo seriálu IDM

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. mája 2011, 09:42
  • Autor:Tomáš Motyčka

PIEŠŤANY – Motocyklový pretekár Jaroslav Černý z Bily Racing Teamu Piešťany absolvoval prvé preteky medzinárodných majstrovstiev Nemecka (IDM). Na okruhu Lausitzring sa pri svojej premiére predstavil v triede Supersport 600 a na svoje konto si pripísal dva body.

Černý už tento nemecký okruh poznal, pretože pred dvoma týždňami si ho vyskúšal na testovanie svojho stroja. V prvej kvalifikácii však doplatil na zle zvolenú zadnú pneumatiku, no v druhej došiel do cieľa na peknom siedmom mieste spomedzi 39 jazdcov. V prvých pretekoch sa mu darilo a po desiatom kole bol na ôsmom mieste. Prišla však porucha na motocykli a tým aj koniec nádejám na dobré umiestnenie. Aj do druhých pretekov odštartoval Černý zo siedmej pozície. Napriek tomu, že sa mu štart vydaril, šťastie mu ani tentoraz neprialo. V nájazde do prvej zákruty do neho zozadu narazil niektorý zo súperov a poslal ho mimo trate. Černý sa však neuveriteľnou stíhacou jazdou postupne prepracoval z posledného 39. miesta až na 14. pozíciu, vďaka ktorej získal do celkového hodnotenia dva body.

„Po úvodnom podujatí nemeckého šampionátu som sklamaný. Mali sme totiž veľa problémov a chýbalo nám aj trochu šťastia. V kvalifikácii sa mi podarilo zajazdiť len jedno rýchle kolo na mäkkej pneumatike a hneď bolo z toho šieste miesto. Do druhého rýchleho kola som sa už nedostal pre poruchu, ale so siedmym miestom na štarte som bol spokojný. Na tomto okruhu som bol druhýkrát v živote. Škoda, že v prvých pretekoch som pre poruchu stroja odstúpil a v druhých som zasa pre kolíziu musel stíhať celé štartovné pole. Útechou za moju snahu boli aspoň dva body. Verím, že nabudúce to bude lepšie," zhodnotil svoje vystúpenie jazdec BRT Piešťany.          

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín