Vo Vrbovom horela výrobná linka

  • Spravodajstvo
  • 12. mája 2011, 08:48
  • Autor:HaZZ

PIEŠŤANY – Piešťanskí hasiči bojovali v stredu popoludní niekoľko hodín s požiarom výrobnej linky vo firme sídliacej v areáli bývalej Trikoty vo Vrbovom. O udalosti bol informovaný aj veliteľ OHZ Vrbové. Riaditeľ firmy vyčíslil uchránené hodnoty do výšky 60 000.- €. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Na operačné stredisko OR HaZZ v Piešťanoch bol v stredu  o 15:17 hod. nahlásený požiar odsávania (ventilácie) výrobnej linky vo firme sídliacej v areáli bývalej Trikoty vo Vrbovom. Na miesto ohlásenia bola vyslaná jednotka HaZZ, štyria príslušníci s technikou Atego a CAS 32 T 815.
Po príjazde na miesto ohlásenia bolo prieskumom zistené, že horia nečistoty a usadený parafín v potrubí odsávania technologickej linky. Pred príchodom  jednotky HaZZ bol vykonaný zásah zamestnancov hasením odvodov od ventilátorov za pomoci hasiacich prístrojov a „C“ prúdom, zároveň bola vykonaná evakuácia v objekte budovy.
Po vykonaní prieskumu sa na miesto udalosti dostavila jednotka OHZ Vrbové. Po zhodnotení situácie veliteľ zásahu rozhodol zabezpečiť prísun hasiacich prístrojov, pretože technologické zariadenie nebolo možné hasiť vodou a zamestnanci minuli všetky dostupné hasiace prístroje pri prvotnom zásahu.
Počas zásahu došlo k čiastočnému zadymeniu vnútorných priestorov výrobnej haly, ktoré sa postupne odvetrali. Počas lokalizácie požiaru v potrubí odvetrávania technológie došlo vplyvom sálavého tepla k rozšíreniu požiaru aj na samotnú technologickú linku. Následne veliteľ zásahu povolal ďalšie sily a prostriedky.

Uchránené hodnoty vyčíslil riaditeľ firmy do výšky 60 000 EUR. (foto: HaZZ)
Na miesto boli vyslaní dvaja príslušníci HaZZ s technikou CAS  30 Iveco Trakker. Na likvidáciu požiaru výrobnej linky boli príslušníci HaZZ vyzbrojený dýchacími prostriedkami. Za pomoci hasiacich prístrojov prinesených zamestnancami z vedľajších objektov firmy bol požiar výrobnej linky o 20:00 hod. zlikvidovaný. Pri požiari boli použité  práškové a CO2 hasiace prístroje rôznej hmotnosti. 
Po likvidácii požiaru jednotka ďalej monitorovala teplotu výrobnej linky a komínového telesa vzhľadom na prevádzkovú teplotu cca 175-180 st. Celzia až do ochladenia na 80 st. Celzia. Veliteľ zásahu nariadil zabezpečiť trvalý dohľad na  mieste zásahu po dobu 10 hodín. Po ukončení zásahu sa jednotka o 20:20 hod. vrátila na základňu. Na mieste požiaru bol prítomný riaditeľ firmy, ktorý uviedol predbežnú škodu vo výške 5 000.- € a uchránené hodnoty vo výške 60 000.- €. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava