Najlepšie Povodie Váhu

  • Šport / Kolky
  • 12. mája 2011, 08:15
  • Autor:Š. Gregorička

PIEŠŤANY – V tohtoročnom 27. ročníku mestskej Domoss kolkárskej ligy dominovali mužstvá Povodia Váhu, ktoré obsadili prvé dve miesta. Až tretí bol obhajca prvenstva, ženy Družby.

Suverenita oboch mužstiev Povodia sa čakala, pretože aj pred touto sezónou sa  mužstvo „áčka“ posilnilo o ďalšieho bývalého prvoligového hráča Jozefa Uváčika, ktorý predtým hrával za Rakovice aj extraligu. V päťčlennom kolektíve staronového majstra Piešťan a úradujúceho majstra Slovenska a Česko–Slovenska hrali v práve skončenej sezóne až traja bývalí aktívni prvoligoví hráči – Milan Kubrický, Jozef Uváčik a Anton Valovič. Túto trojicu doplnili Alojz Raška a Vlado Matuška.
Hráči Povodia Váhu „A“ prehrali počas celej súťaže iba tri zápasy, pritom ten posledný so Stakotrou až v záverečnom kole, keď už bolo o majstrovi rozhodnuté. Rezerva Povodia skončila druhá len o dva body za svojím „áčkom“. O suverenite kolkárov Povodia Váhu svedčí aj to, že prvé tri priečky v súťaži jednotlivcov obsadili hráči tohto klubu. Vyhral Milan Kubrický (3058) pred Róbertom Sulákom (3033) a Milanom Koščálom (3029) a v prvej desiatke mali ďalších troch hráčov. Na majstrovstvá Slovenska klubov mestských líg však pôjde iba jedno mužstvo Povodia Váhu.
„V kádri vládne momentálne veľká maródka. Niektorí hráči sú zranení, preto dáme dohromady jedno mužstvo. Druhé miesto sme uvoľnili ženám Družby, ktoré vyhrali Ligový pohár,“ povedal nám šéf kolkárov Povodia i celej mestskej ligy Milan Koščál. Ten bol spokojný aj s novým modelom súťaže, ktorá sa po prvej polovici rozdelila na dve výkonnostné skupiny. „Boli hlasy za i proti, no táto zmena mestskej lige pomohla. V oboch skupinách sa totiž odohralo oveľa viac vyrovnaných zápasov,“ dodal M. Koščál. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava