Reprezentačná výstava domácich výtvarníkov

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 11. mája 2011, 09:09
  • Autor:Viera Dusíková

PIEŠŤANY – V Galérii Fontána sa do 14. mája môžete pokochať výberom najkrajších diel piešťanských umelcov z tunajšieho výtvarného klubu. Pôsobivé olejomaľby, kresby a sochy pochádzajú z dielní Viliama Zimana, Alojza Majerníka, Oskara Jakubisa ml., Jozefa Jánošíka, Zuzany Szökeovej, Antona Ríhu, Marty Mitošinkovej, Zuzany Mezay, Rudolfa Pavelského, Vojta Haringa, Jána Lukačoviča a Dušana Žitňana.

Na vernisáži výstavy, ktorá sa konala v utorok 3. mája, predseda Výtvarného klubu pri Mestskom kultúrnom stredisku v Piešťanoch, Alojz Majerník, uviedol: „Naši členovia tento rok vystavovali svoje diela vo viacerých výstavných sieňach a galériách na Slovensku." Zuzka Szökeová sa prezentovala vo Vysokých Tatrách, Zuzana Medzay vo Zvolene Alojz Majerník, Vojto Haring a Viliam Ziman v Piešťanoch. „Na poslednej z uvedených súborných výstav získal náš člen Viliam Ziman ocenenie za prácu v energetike a vo výtvarnom umení z rúk predsedu Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša," pokračuje A. Majerník.

Už v júni pripravuje výtvarný klub výstavu obrazov Zuzany Medzay a Alojza Majerníka v trnavskej synagóge. V júli ich čaká výstava obrazov
Salón 2011, ktorú môžete uvidieť na Kolonádovom moste a v septembri sa uskutoční Trnavská paleta.
A. Majerník je aj členom Umeleckej besedy Slovenska. Pri príležitosti 90. výročia vzniku tohto umeleckého zoskupenia usporiadali v Dome Kultúry v Bratislave výstavu, ktorá trvá až do 20. mája. „Potom ju reinštalujú v Prešove, odtiaľ by mala ísť do Kyjeva a možno aj do Varšavy," dodáva piešťanský výtvarník.                

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín