Vo futbalovom výbere amatérov aj dvaja naši

  • Šport / Futbal
  • 10. mája 2011, 08:26
  • Autor:Štefan Gregorička

Slovenské reprezentačné mužstvo futbalových amatérov nepostúpilo na majstrovstvá Európy. V kvalifikačnej skupine v bulharskom Televene síce ani raz neprehralo, ba nedostalo ani gól, no napriek tomu skončilo v skupine až tretie.

Zverenci trénera Dušana Bartoviča zdolali len Severné Írsko 1:0 a s Bulharskom a Srbskom remizovali 0:0. Obe spomínané mužstvá však zdolali Severných Írov 2:0, a keďže vo vzájomnom zápase remizovali 0:0, o postupe Srbov rozhodol až žreb. Vo výbere Slovenska, ktorý reprezentovali hráči zo západného Slovenska, si zahrali aj Roman Gajarský z PFK Piešťany a Martin Horúcka z OTJ Moravany.
O pár dojmov z Bulharska sa s našimi čitateľmi podelil R. Gajarský: „Na začiatku sme nevedeli, do čoho vlastne ideme. V príprave na kvalifikáciu sme odohrali len zápas so Zlatými Moravcami, čo bolo na zohranie veľmi málo. Až po prvom zápase z domácimi Bulharmi sme pochopili, akú úroveň tento turnaj má. Bulhari boli fyzicky i kondične lepší. Prihrávali si doslova naslepo. Hrali agresívne a niekedy až zákerne a ich hra nám robila veľké problémy. Aj Severní Íri boli tvrdí chlapci. Boli sme však určite lepším mužstvom a zaslúžene sme vyhrali. Severania nám hrozili nacvičenými štandardkami a hlavne dlhými autovými hodmi až do šestnástky. Bolo vidieť, že spolu hrávajú dlhšie. Záverečný zápas so Srbskom bol poznačený únavou oboch mužstiev. Srbi však boli technicky vyspelým mužstvom. Na šampionát v Portugalsku sme len vďaka horšiemu skóre nepostúpili, no bola to pre nás veľká skúsenosť,“ prezradil nám najstarší hráč Slovenska i celého turnaja Roman Gajarský. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava