Hasiči odstraňovali škody po živloch

  • Spravodajstvo
  • 10. mája 2011, 15:49
  • Autor:(vd/HaZZ)

PIEŠŤANY – Piešťanskí hasiči uplynulý týždeň hasili horiacu trávu, zasahovali pri požiari auta, odčerpávali povodňovú vodu a pílili popadané stromy.

V Šterusoch pri poľnohospodárskom družstve horela v pondelok 2. mája pred obedom suchá tráva. K zásahu vyrážali traja piešťanskí hasiči s technikou Mercedes Atego. Požiar uhasili okolo obeda a už o 12.15 dorazili na základňu.

Po intenzívnom utorkovom daždi opäť zaplavilo dvor a prístupovú cestu k rodinnému domu v Moravanoch nad Váhom. Hasiči vodu odčerpávali ponorným čerpadlom a cestu očistili. Celý zásah im trval približne dve hodiny.

Na operačné stredisko OR HaZZ v Piešťanoch vo štvrtok 5. mája o 17.57 h ohlásili z Koordinačného strediska IZS v Trnave požiar osobného au-
tomobilu na ceste medzi obcami Trebatice a Krakovany. Na miesto udalosti vyslali troch príslušníkov HaZZ s technikou. Pred príjazdom jednotky stihol majiteľ vozidla a okoloidúci vodiči zlikvidovať požiar prístrojovej dosky na vozidle Škoda Octavia. Hasiči už len odpojili akumulátor a zabezpečili auto proti úniku prevádzkových kvapalín. Predbežná škoda predstavuje sumu 1200 eur. Príčinou vzniku požiaru bola technická porucha v elektroinštalácii vozidla.

V dôsledku intenzívneho dopoludňajšieho dažďa a vetra zahatal v nedeľu štátnu cestu medzi Vrbovým a Krajným poškodený strom. Podobná situácia bola aj na Vážskej ulici v Piešťanoch. Oba stromy hasiči popílili a odpratali. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín