Polícia posilní v nedeľu hliadky

  • Spravodajstvo
  • 6. mája 2011, 10:04
  • Autor:ts/red

PIEŠŤANY – Polícia posilní hliadky na cestách aj v nedeľu 8. mája, na ktorú pripadá sviatok Deň víťazstva nad fašizmom. Dohľad zvýšia na frekventovaných križovatkách, hlavných cestných ťahoch, no najmä na nehodových miestach a úsekoch. Zamerajú sa aj na kontrolu dodržiavania predpísaných rýchlostí.

Policajnú akciu zameranú na zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky vyhlásil na tento sviatočný deň viceprezident Policajného zboru plk. JUDr. Ľubomír Ábel. „Minulotýždňový zvýšený policajný dohľad na cestách mal pozitívny dopad na nehodovosť. Počas Sviatku práce sme zaznamenali o 17 dopravných nehôd menej ako 1. mája minulého roka, kedy ich bolo 31,“ zhodnotil prvomájovú akciu viceprezident plk. JUDr. Ľubomír Ábel.  
Polícia predpokladá zvýšenú intenzitu premávky na pozemných komunikáciách aj v  Deň víťazstva nad fašizmom. Do akcie sa opäť zapojí  maximálny počet dopravných, poriadkových policajtov, ako aj policajtov železničnej, hraničnej a cudzineckej polície. 

Policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku. Dohľad zvýšia na frekventovaných križovatkách, hlavných cestných ťahoch, no najmä na nehodových miestach a úsekoch. Zamerajú sa aj na kontrolu dodržiavania predpísaných rýchlostí. „Naším cieľom je zabezpečiť maximálnu bezpečnosť účastníkov cestnej premávky, a tým znížiť nehodovosť na cestách “ uviedol plk. JUDr. Ľubomír Ábel.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel