Lipšic odmenil záchrancu samovraha

  • Kultúra a spoločnosť
  • 6. mája 2011, 15:53
  • Autor:HaZZ/sita/ red

TRNAVA/PIEŠŤANY – Piešťanského hasiča Róberta Dekana odmenil v piatok 6. mája minister vnútra SR Daniel Lipšic Medailou za hrdinský čin. Dekan svojim odvážnym postojom v poslednej chvíli zachránil život mužovi, ktorý sa v pondelok 2. mája pokúsil o samovraždu skokom z Krajinského mosta v Piešťanoch.

Medailu za hrdinský čin odovzdal na pôde hasičskej stanice OR HaZZ v Trnave minister vnútra SR D. Lipšic piešťanskému hasičovi R. Dekanovi počas svojej pracovnej cesty v Trnavskom kraji. Odovzdávania sa zúčastnil aj prezident HaZZ v Trnave Alexander Nejedlý.
Pondelkový pokus mladého muža z Veľkých Ripnian o samovraždu skokom z Krajinského mosta do Váhu sledovalo množstvo ľudí. Práve Róbert Dekan sa najväčšou mierou zaslúžil o záchranu života mladíka, ktorý sa už predtým liečil na psychiatrii.
36-ročný hasič za ním vyliezol na približne pätnásť metrov vysokú konštrukciu Krajinského mosta a prehováral ho, aby neskočil. Napokon spoločne s policajtom v civile muža zviazali a lanom spustili z oblúka dolu. Pripravená sanitka ho odviezla na psychiatriu.
Minister Lipšic pripomenul, že práve vďaka takýmto odvážnym hasičom má hasičský zbor vysokú dôveru verejnosti. Odvaha je podľa neho kľúčovou vlastnosťou všetkých hasičov, ktorí zachraňujú životy iných.
"Situácia si to vyžadovala, tak som išiel a hotovo,“ povedal Dekan, ktorý je hasičom už pätnásť rokov. Podľa jeho vyjadrenia robil si len svoju robotu.

Súvisiace články: Dráma v Piešťanoch – samovrah chcel skočiť z mosta

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav