Horelo v bývalej autoškole

  • Spravodajstvo
  • 4. mája 2011, 08:22
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Uplynulý týždeň zasahovali piešťanskí hasiči šesťkrát. Vyrážali k trom dopravným nehodám, hasili požiar a zavolali ich aj k unikajúcemu plynu a človeku, ktorý do bytu nechcel vpustiť vlastného otca.

Na štátnej ceste v obci Banka pod Havranom sa v utorok 26. apríla popoludní stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa zranila jedna osoba. Hasiči šokovaného človeka uvoľnili z havarovaného auta a naložili ho do záchranky. Následne vykonali na Honde Civic a dodávkovom automobile Opel Vivaro protipožiarne opatrenia. K úniku škodlivín nedošlo. Pretože sa tu tvorili kolóny, príslušníci HaZZ riadili dopravu. 

V noci 27. apríla o 3.38 h zavolali piešťanských hasičov k požiaru na Meštiansku ulicu do opustenej budovy bývalej autoškoly. Horel tu odpad po bezdomovcoch. Traja hasiči vyrazili na zásah na automobile Atego. Požiar zlikvidovali vysokotlakovým prúdom a už pred pol piatou boli nazad na hasičskej stanici.
Pod Červenou vežou v obci Banka sa stala minulý štvrtok popoludní ďalšia automobilová nehoda. Tentoraz išlo o „ťuknutia" troch osobných automobilov – Škoda Octavia, Audi A6 a Renault Trafic. K zásahu vyrazili traja hasiči aj riaditeľ OR HaZZ v Piešťanoch Peter Galbo. Z jedného z áut vytekali prevádzkové kvapaliny, príslušníci ich posypali sobrčnou látkou. Na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia a autá posunuli na príkaz polície preč z cesty, pretože nehoda sa stala v nebezpečnom a frekventovanom úseku.

Minulý štvrtok podvečer vyrážali hasiči k technickému zásahu – mali otvoriť byt na prvom poschodí činžiaka na Komenského ulici v Piešťanoch. V spomínanom byte sa totiž zabuchol choromyseľný človek, ktorý nechcel cez dvere vpustiť svojho otca. Keďže už v minulosti mal nešťastník samovražedné sklony, situácia bola vážna. Polícia aj zdravotníci komunikovali s chorým človekom cez zamknuté bezpečnostné dvere, hasiči zavolali kľúčovú službu, ale napokon dvere nemuseli otvárať násilím. Otvoril ich slabomyseľný, o ktorého sa následne postarali zdravotníci.

Piešťanskí hasiči vyrážali v pondelok 2. mája k ohlásenému úniku plynu v bytovom dome na ulici Pod Párovcami. Byt jeho majitelia pre istotu otvorili, únik plynu však hasiči nezistili. Odstavili však všetky plynové spotrebiče. Na mieste už bola aj štátna polícia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava