Deti zaútočili na mega vajce farbami

  • Spravodajstvo / Región
  • 4. mája 2011, 10:47
  • Autor:(red)

CHTELNICA – Veľkonočnú nedeľu strávili Chtelničania naozaj kreatívne. Miestne občianske združenie Labužé pripravilo premiérovú akciu maľovania dvojmetrového veľkonočného mega vajca. Podľa organizátorov by malo ísť o tradičné podujatie sprevádzajúce oslavy veľkonočných sviatkov v Chtelnici.

Chtelnické mega vajce vyrobili svojpomocne členovia združenia z polystyrénu, klébru a sieťky. Váži 130 kg a jeho výroba trvala štyri víkendy. „Spočiatku nebolo vôbec jasné, či stihneme prípravu. Naše mega vajce nás totiž potrápilo viac, ako sme predpokladali," uviedol Peter Lužinský z Labužé.
Obrovské nabielo natreté vajce bolo umiestnené na trávnatej ploche za chtelnickým kostolom, kde ho na Veľkonočnú nedeľu vymaľovali deti z blízkeho i širokého okolia.
„Táto veľkonočná akcia, ktorej cieľom je vytvoriť netradičné a časom možno tradičné regionálne podujatie, je jednou z mnohých, ktoré úspešne zvládlo naše občianske združenie. Prvým a veľmi úspešným počinom bola súťaž netradičných plavidiel na chtelnickej priehrade v lete 2008 s mimoriadnou účasťou okolo tisíc ľudí. Z ďalších zaujímavých akcií spomeniem milé premietania spojené s diskusiou s Heňom Krejčom, Dorotou Nvotovou a mnohými ďalšími," pokračoval P. Lužinský.
V najbližšom období pripravuje združenie Labužé malé koncerty, ďalšie premietania a diskusie so zaujímavými ľuďmi a iné nepredvídané akcie.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava