AKTUALIZOVANÉ – Fasáda podľa úradníkov nie je poškodená, vstup vyrieši projektant, opravia ho stavbári!

  • Spravodajstvo
  • 3. mája 2011, 10:14
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Majiteľ domu, v ktorom sa nachádza Textilná galantéria na Teplickej ulici v Piešťanoch je nespokojný! Pri rekonštrukcii ulice mu vznikli náklady na opravu fasády domu, aj vstupu do predajne. Nový chodník je položený o pár centimetrov nižšie, vstup do domu je zdemolovaný, základy odkryté. K problému sa vyjadril aj vedúci Referátu majetku mesta MsÚ, Ing. Igor Kováč. Problémy odstránia.

Rozhorčený majiteľ domu Juraj Šmálik z Piešťan hovorí: „Takto mi to spravilo mesto a tvrdia mi, že si to musím urobiť na vlastné náklady. Ja som do toho nerýpal a kto je zodpovedný?“

((myvideo:1))

V tejto súvislosti sme požiadali o vyjadrenie kompetentných na Mestskom úrade v Piešťanoch. Odpovede na naše otázky poslal vedúci referátu majetku mesta, Ing. Igor Kováč.

– Kto je zodpovedný za súčasný stav, ktorý vznikol pri rekonštrukcii Teplickej ulice v úseku, kde sa nachádza obchod s textilnou galantériou?
Na stavbe sa vykonáva pravidelný dohľad. Zástupcovia investora , stavebný dozor, projektant a zástupcovia dodávateľa sa stretávajú minimálne jedenkrát do týždňa, zvyčajne v utorok o deviatej hodine na stavbe. Na týchto stretnutiach sú riešené všetky podnety od občanov a technické problémy vzniknuté počas rekonštrukcie komunikácie Teplickej ulice.

– Ako a kto bude riešiť napojenie na chodník domu aj zdemolovaný vstup?
Projektant vyrieši technický problém so vstupom do objektu a stavbári to zrealizujú.

– Musí majiteľ Juraj Šmálik na vlastné náklady opraviť svoj vstup do predajne galantérie aj fasádu?
Počas realizácie stavby neprišlo k poškodeniu fasády zo strany dodávateľa stavby. Dodávateľ stavby stavbu realizuje na základe projektovej dokumentácie vypracovanej projektantom.

– Kde všade vyvstali problémy v súvislosti s rekonštrukciou Teplickej, akého charakteru sú, ako a kedy sa budú riešiť?
V súčasnosti mestský úrad eviduje okrem problému pri nehnuteľnosti pred reštauráciou Český budík sťažnosť týkajúcu sa spôsobu rozrušovania betónov počas realizácie prác. Podnety občanov týkajúce sa vchodov do domov ,poškodení fasád, usporiadanie parkovacích miest, zelene a podobne sú riešené priebežne počas výstavby. 


 

 


   

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj